Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 9. 2. 2023.

| Društvo

Predsednik Srbije žiteljima Merdara obećao put, fabriku, posao, rasvetu i autobuski saobraćaj

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Vučić
Vučić razgovarao sa meštanima Merdara; Foto: Lj. M.

Putevi u haosu, železnički saobraćaj koji je ukinut, nedostatak posla, ali i ugrožena bezbednost meštana kuršumlijskog sela Merdara samo su neki od problema na koje su ukazali meštani tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je ranije danas u Kuršumlijskoj Banji otvorio nekadašnji hotel Žubor. Dobili su obećanja da će im problemi biti rešeni, neki odmah, a deo narednih godina.

Meštani Merdara su ukazali presedniku na niz problema sa kojima se susreću i zbog čega mladi ljudi odlaze, a čitav kraj iz godine u godinu ima sve manje stanovnika. vučić Vučić tokom obilaska novog hotela Planinka u Kuršumlijskoj banji; Foto: Lj. M.

Putevi su u haosu. Jesu to zemljani putevi, ali mi ne možemo da odemo od jednog do drugog do kuće da se obiđemo komšijski i kako da neko dođe sa strane. Traktorima jedva izlazimo, a ne putničkim vozilima. I železnicu su nam ukinuli, jeste da je išla 20 kilometara na sat, ali je bila zlatna. Stizali smo vozom do Kuršumlije i drugih gradova, obavimo posao, jeftin prevoz bio i mi smo bili zadovoljni - žalili su se meštani Vučiću.

Dodaju da u Merdaru ima 136 stanovnika, od čega je radno sposobno bar polovina.

Vučić im je obećao da će Jumko uz pomoć države otvoriti pogon na lokaciji između Rudara i Merdara, koji će zaposliti oko 80 radnika, od toga 35 iz Merdara, a ostalo iz Rudara i tih krajeva.

Time ćete dobiti sigurnost, fabrika će biti gotovo do jula meseca.Vaše je da budete dobri radnici, da ne bude da dobijete posao, a da posle 3 dana tražite bolovanje i da idete u maline. To možete u slobodno vreme - upozorio je Vučić.

Najavio je i nove poslove u kuršumlijskom Jugoimport-SDPR-u za prijem varioca, a radnici će proći pre toga obuku koju će finansirati država.

Uvešćemo autobuski saobraćaj do Merdara i to 3 puta dnevno, ujutru, popodne i uveče. To državu ne može da košta manje od 35 hiljada evra godišnje, ali mi ćemo to preuzeti na sebe pošto je budžet Kuršumlije mali, ne mogu oni to da finansiraju. Naći ćemo rešenje sa Sinišom Malim, to nam je važno zbog administrativne linije - rekao je Vučić meštanima Merdara.

On je obećao i završetak radova na pruzi na relaciji Niš - Kuršumlija do marta, ali i rekonstrukciju lokalnih puteva.


Rekonstrukcija lokalnog puta sa 60 narasla na 210 miliona dinara

Za lokalni put dužine 7,7 kilometara širine 4 metra Vučić je dobio dokument u kome bi rekonstrukcija koštala 60 miliona, ali je tražeći informaciju od Zorana Drobnjaka iz Puteva Srbije dobio podatak da je cena u stvari 210 miliona.

Što mi piše ovde 60 miliona. Zašto ste mi dali ovo u pripremnom materijalu- ljutio se Vučić na Drobnjaka.

On je pojasnio da je to stara cena i da je ona narasla poslednjih godina, da ima na tom putu dosta posla.

To je put propao, to je cena još iz 2016. godine. Mora da se iskopa, uravnja, izradi bankina - pravdao se Drobnjak predsedniku.

Vučić je zaključio da je to mnogo posla i novca i rekao saradnicima da preuzmu da država reši fabriku i puteve u naredne dve godine, a naložio predsedniku Kuršumlije Vojimiru Čarapiću da proširi rasvetu u Merdaru od para iz lokalnog budžeta.

Deo poslova na rekonstrukciji puta dužine 7,7 kilometara, Vučić je najavio da će početi već 1. marta i tražio da se kao izvođač uzme isključivo srpska firma koja može da završi to, a od Dobnjaka zahtevao da obezbedi 210 miliona dinara za taj put.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    06:56 // 11. 2. 2023.

    Šta će im putevi??? Jer "veliki vodja" nije obećao "leteće automobile", možda fabrika istih??? Rasveta, pa koristite infracrvenu optiku, internet(satelitski) nikakvi kablovi, "za rad od kuće", ZLATNO DOBA, šta samo kukomavčite, "veliki vodja" ispunjava sve želje, ne spava(zato su mu crvene oči), sve za narod, a njemu i batici,"mrvice"!!!
    Malo banje,vinogradi, "organska proizvodnja...

  • Dragan

    08:45 // 10. 2. 2023.

    Tako je predsednik odbora direktora, Radovan Raičević, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Kuršumliji kupio "Planinku"za 1,4 mil.e i od drzave dobio pride 2,5miliona e...tako bi moja pokojna baba postala biznismen...a vi sa Merdara,lokalni put(??)ako bude,jos nemate ni bus,rasvetu,voz...sve je jasnija slika koja donedavno bese na ambasadoru...

  • Drobnjak bi hladno mogao 2 Srbije da kupi

    08:04 // 10. 2. 2023.

    jeftinija je izgradnja puta na dnu okeana od izgradnje puta kroz našu ravnicu i brdašca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: