Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 10. 9. 2010.

| Društvo

Predsednik opštine duguje za struju 540.000

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Darko Tomiš, predsednik opštine Trgovište

VRANJE, TRGOVIŠTE - Oko 65.000 fizičkih i 6.000 pravnih lica sa područja u Pčinjskom okrugu, za utrošenu električnu energiju duguju Elektroprivredi Srbije 2,5 milijardi dinara.

Među neredovnim platišama su i stranački funkcioneri, predsednici opština i direktori Javnih ustanova i preduzeća.

Zoran Knežević, direktor vranjske Elektrodistrribuciji kaže da su u Elektrodistribuciji u Vranju gotovo nemoćnii da naplate 1,7 milijardi dinara, koliko u ovom trenutku za utrošenu električnu energiju duguju fizička lica.

- Neću preterati ako kažem da je ovde izbegavanje plaćanja struje, uz pomoć sudskih privremenih mera, postalo zanimanje velikog broja građana, posebno u Bujanovcu i Preševu, gde nam 20.000 potrošača duguje 1,1 milijardu dinara - objašnjava Knežević.

On dodaje da su najneredovnije platiše sa astronomskim računima za struju, bogati i ugledni građani, koji su, uz pomoć advokata i sudskih izvršitelja, do tančina usavršili instituciju „neplaćanja struje“.

- Tako je na listi fizičkih lica najveći dužnik sa 700.000 dinara jedan direktor javnog preduzeća u Vranju. Sledi lokalni predsednik jedne stranke sa 600.000, pa predsednik jedne opštine sa 540.000 i jedan sudski izvršitelj sa 320.000 dinara - istakao je Knežević.

O imenima dužnika direktor Elektrodistribucije u Vranju odbio je da govori, ali Press saznaje da je na listi dužnika i predsednik opštine Trgovište Darko Tomić, koji za utrošenu električnu energiju duguje 540.00 dinara.

- Moj dug je moja lična i privatna stvar. Ja sam trenutno na čelu jedne od najsiromašnijih opština na jugu Srbije i isto kao moji sugrađani imam problema. Najpre moj dug nije toliki kako se navodi, a mislim da je to privatna stvar i da niko nema razloga da se time bavi, samim tim što je sud naložio da mi se struja ne isključujue, očigledno je da nešto nije u redu - kaže za Press Darko Tomić

Knežević ističe da je u ovom slučaju država radi protiv sopstvenog interesa jer u okviru „Jugoistoka“, područje Elektrodistribucije Vranje, koje obuhvata Pčinski okrug ima vise privremenih sudskih mera nego sve ostale elektrodistribucije u Srbiji zajedno.

Privremenom sudskom merom Elektrodistribuciji se nalaže da u roku od 24 sata, često bez prava na žalbu, korisniku priključi električnu energiju i da ga ne sme ponovo isključiti sve do okončanja sudskog spora koji po običaju traju godinama.Ovaj modus su usvojili mnogi korisnici električne energije.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Kolic

    22:24 // 8. 5. 2012.

    Precednik opstine Trgoviste i dan danas nije platio ovaj dug , pa se samim tim i dug povecao, a sirotinji se iskljucuje i za 5000RSD, zalosno i jadno.

  • Dusan

    14:41 // 10. 9. 2010.

    Pre kommentarisanja vesti na Vasem sajtu stoji i: "Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život...."
    Draga Jelena, ovakav vid novinarstva je po mom skromnom misljenu skandalozan i primer nedostatka profesionalizma etike i morala u nasem drustvu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: