Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:21, 19. 7. 2010.

| Društvo

Predsednik opštine protestuje ispred Gradske kuće

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Vidanović u novoj "kancelariji"

Zoran Vidanović, predsednik gradske opštine Niška Banja, započeo je neobičan protest ispred Gradske kuće u centru Niša.

On je ispod prozora kancelarije gradonačelnika podigao šator sa natpisom "Gradska opština Niška Banja - kancelarija predsednika" i tu, kako kaže, preselio svoju kancelariju.

- Tri meseca su prošla od poplava koje su pogodile našu opštinu i mi tri meseca čekamo da grad uplati novac na naš račun kako bi smo platili firme koje su nam odmah izašle u susret i pomogle u saniranju štete - kaže Vidanović.

Predsednik opštine tvrdi da grad nije Niškoj Banji prebacio 2,5 miliona dinara koje je, kaže Vidanović, gradonačelnik obećao još aprila, par dana nakon poplava.

- Rečeno nam je "samo vi uradite šta treba, platićemo". Od tada su prošla tri meseca i mi još nismo platili naše dugove. Južnoj Moravi, koja nam je istog dana izašla u susret, sada je blokiran i žiro račun jer nisu platili neka svoja dugovanja zbog naših dugova - kaže Vidanović.

U kabinetu gradonačelnika Niša Vidanovićev potez ocenjuju kao "političku predstavu" i kažu da je iz gradskog budžeta isplaćeno uplaćeno oko 2,5 miliona dinara i da će preostalih 800.000 dinara biti prebačeno kad stigne faktura građevinskih firmi za obavljeni posao.

Ipak, Vidanović ovo demantuje.

- Grad je isplatio samo izvođače sa kojima su oni i ugovarali radove. Mi tražimo novac za izvođače koje smo MI angažovali i za koje nam je još tada rečeno da će biti plaćeni - kaže Vidanović.

U velikim poplavama koje su aprila pogodile jug Srbije, nabujala Kutinska reka nosila je mostove i poplavila veliki broj sela na teritoriji Niške Banje.

Sela na teritoriji ove opštine od tada su još dva puta bila poplavljena.

U bujičnom talasu koji je 30. juna stigao iz pravca Bojaninih Voda na Suvoj Planini, srušen je jedan a oštećeno nekoliko mostova a poplavljene su bile kuće i bašte sve do sela Jelašnice.

Poslednji put poplave su Nišku Banju ugrozile 12. jula.


Sprečiti a ne lečiti

- Još aprila, posle prvih poplava, upozorio sam da ne može kampanjski da se radi, da moramo da sprečimo da do nesreća dođe. Moje reči su odjekivale dok su trajale poplave, ali posle toga svi digli ruke - kaže Zoran Vidanović, predsednik opštine Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DJORDJE DJOKIC

    20:05 // 20. 7. 2010.

    E PA VIDANOVICU PRESTANI VISE DA KUKAS.RADI KORISNO A IZGLEDA DA SI NESPOSOBAN.PA DAJ OSTAVKU COVECE DOSTA NAM JE NESPOSOBNJAKOVICA.STA SI URADIO KORISNI NISTA SAMO KRITIKUJES DA SEBE POKRIJES.

  • pecarski

    15:46 // 20. 7. 2010.

    ma šetaj u banju frajeru

  • Nišlija

    15:31 // 20. 7. 2010.

    Ma nemoooj, da plate tvoje izvođače radova? Pa ti si mogao i Engleze da dovedeš da poprave most na Kutinskoj reci... pre će biti da tražiš da plate "tvoje" izvođače koji verovatno prstom nisu mrdnuli... svi ste vi isti iz DSS-a, pokazalo se to u prošlom vašem mandatu

    • Banjac

      13:46 // 17. 9. 2011.

      Nišlija misli ti o Nišu a ne o Banji, od vajkada razna rukovodstva Grada Niša otimaju pare od Banjaca. Za samostalnu Opštinu Niška Banja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: