Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 10. 1. 2018.

| Društvo

Predškolska ustanova u Blacu bez direktora skoro mesec dana

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace glavna ulica
Ministarstvo nije ispoštovalo zakonski rok od 8 dana za postavljanje novog v.d.; foto: JV/Lj.M.

Nakon što je ministar prosvete Mladen Šarčević odbio predlog od strane kolektiva Predškolske ustanove “Naša radost” u Blacu o postavljenju direktora po ranije sprovedenom konkursu, od 18. decembra ova ustanova nema odgovorno lice.

Ministarstvo je nakon odbijanja predloga imalo zakonski rok od 8 dana da postavi vršioca dužnosti, ali se do danas to nije desilo.

Zbog toga nastaje iz dana u dan sve veći problem i šteta, pre svega kako kažu u ustanovi deci, jer nijedan dokument od tada nije potpisan. Kako kažu sami zaposleni platu nisu primili, a postoji i niz drugih problema koji se gomilaju.

U kolektivu se nadaju da bi problem mogao da se reši do kraja nedelje, jer je dat novi predlog za funkciju v.d, kako bi do raspisivanja novog konkursa ustanova mogla da funkcioniše.

Naš novi predlog je da funkciju v.d. do daljeg obavlja Stanimirka Knežević, inače vaspitačica i jedna od zaposlenih. Čekamo konačnu odluku ministra – kažu u ovoj ustanovi.

Problem je nastao kada je, nakon konkursa, poverenje gotovo celog kolektiva dobila Marina Sudimac, koja je do tada obavljala funkciju v.d.

Tada su nam rekli da je predlog neprihvatljiv za ministra Šarčevića, jer je u međuvremenu neko poslao anonimnu prijavu, koja je i upotrebljena kao glavni argument. Smatramo da je učinjena velika nepravda, jer mi u kolektivu najbolje znamo ko je kakav i kome možemo i želimo da ukažemo poverenje – naglašava jedan od radnika ove Predškolske ustanove.

Iz Ministarstva prosvete novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju odgovor o tome zašto se čeka sa imenovanjem v.d, jer se na poznati telefon za saradnju sa medijima na njihovom sajtu niko nije javljao.

Ipak, nezvanično saznajemo da je uspostavljen neki kontakt i da ima pomaka u rešavanju problema, te da su danas traženi podaci za predlog novog v.d, pa se do kraja nedelje nazire rešenje problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Učitelj iz zabiti krajevi

    23:27 // 25. 1. 2018.

    Može li ja da bidem na toj mesto znaem si od sve pomalko.
    Ako može i s motorem će putujem do toj Blace....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: