Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 7. 12. 2012.

| Društvo

Predstavljen Plan razvoja Niša za 2013.

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
NIŠ.jpg
Arhivska fotografija

Glavni ciljevi za narednu godinu pored proslave MIlanskog edikta su gasifikacija, izmeštanje pruge, izgradnja nove hale, privlačenje investicija, ali i reaktiviranje projekta “Ada Ženeva”.

Dva su prioriteta novog Plana razvoja privlačenje investicija i nova radna mesta i neizbežna proslava Milanskog edikta.

Prema rečima Kristivoja Ognjanovića šefa Odseka za održivi razvoj, odakle je Plan razvoja i potekao, kultura i spomenici kulture u narednoj godini biće pod “posebnim aktivnostima.”

- Planirana je rekonstrukcija, održavanje i uređnje memorijalnih centara i arheoloških nalazišta Medijana, Crveni Krst, Tvrđava, Bubanj i drugi, kao i adaptacija i rekonstrukcija zgrade Oficirskog doma, dogradnja zgrade Narodne biblioteke, izgradnja, opremanje i održavanje verskih objekata - rekao je Ognjanović.

Na intenzivnijem zapošljavanju će se raditi i naredne godine i to kroz samozapošljavanje i novo zapošljavanje, obuku za aktivno traženje posla,  edukaciju u poslovnim centrima, zapošljavanje pripravnika i pripravnika volontera.

Kad je reč o komunalnoj i saobraćajnoj infrastrukturi u planu je realizacija projekta izgradnje centralnog kolektora otpadnih voda, a trebalo bi da se i fizički započne izmeštanje pruge iz centra Niša.

Planirano je da u narednoj godini budu prošireni i školski kapaciteti u Nišu.

- Pre svega, u osnovnim školama “Miroslav Antić”, “Branko Miljković” i “Ivan Goran Kovačić”. Formiranje Tehnološkog parka kod tehničkih fakulteta, stvaranje uslova za otvaranje Bogoslovskog fakulteta  - rekao je Ognjanović.

Planirano je da se turistička ponuda poboljša realizacijom projekta “Ada Ženeva”, ali i “Banja Topilo” bi trebalo da nastavi svoj razvoj.

Ovaj preliminarni Plan razvoja Niša biće upućen institucijama Skupštine Grada i Gradskom veću na razmatranje i usvajanje.

KOmpletan Program razvoja Niša za 2013. možete pogledati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • maksimum018

    16:23 // 10. 12. 2012.

    И даље не разумем опремање, изградњу и одржавање верских објеката као и отварање богословског факултета, па црква не плаћа порез, попови деру кожу с леђа а ми још и да им помогнемо новим црквама. Уместо да дате те паре за нову болницу која нам је потребна, пошто је ова пуна до врха али не ми мора да се још више ограничимо. Као да су попови нешто добро донели икада.

  • Mladen Jovanovic

    18:51 // 9. 12. 2012.

    Ima li ko u Nisu ili u Juznoj Srbiji ko moze kredibilno da nam kaze sta znaci gasifikacija za nas gradjane, u smislu troskova koje bi imali oko uvodjenja novog sistema, odrzavanja istog i troskova gasa? Po nekim informacijama koje sam dobio, rec je o sistemu koji je visestruko skuplji od sadasnjeg sistema koji imamo. Rec je o buducim visestruko vecim racunima za grejanje, a vec i sa ovim tesko izlazimo na kraj. Molim za komentar strucnjaka sto pre. Molim strucnjake iz Jugoros gasa, NISa i slicne da se ne javljaju, vase misljenje sam cuo i od vas i od nasih politicara.

  • Luka laban

    18:57 // 8. 12. 2012.

    Veliki deo ovih projekata nece se ni pomeriti ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: