Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:16, 16. 12. 2015.

| Društvo

Predstavljen kalendar EU Progresa u Leskovcu

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
eu-progres-kalendar-1.jpg
Dodela nagrada i promocija kalendara održane su u Leskovačkom kulturnom centru; foto: JV

Milan Todorović, učenik Tehničke škole “Nikola Tesla“ iz Surdulice dobitnik je prve nagrade na likovnom konkursu za kalendar programa Evropski PROGRES za 2016. godinu, na temu “Evropa u mom kraju“.

Drugo i treće mesto pripali su Milošu Đorđeviću iz Gimnazije “Bora Stanković“ iz Vranja i Stefanu Jovanoviću, učeniku Tehničke škole za dizajn iz Leskovca.

Menadžer programa Evropski PROGRES Grem Tindal i gradonačelnik Goran Cvetanović uručili su laptop, tablet računare i mobilne telefone za 12 najboljih srednjoškolaca i srednjoškolki čiji se radovi nalaze na stranicama kalendara.

Kalendar će, pored prva tri nagrađena rada, krasiti i radovi Nenada Drugovića i Erne Paljevac iz Nove Varoši, Milana Veličkovića i Aleksandre Stojanović iz Surdulice, Amara Hadžibegovića iz Novog Pazara, Reqibe Neziri iz Preševa, Milene Milošević iz Leskovca, Sadmira Hadžibegovića iz Sjenice i Jovane Stefanović iz Aleksinca.

Svečana dodela nagrada i promocija kalendara održane su u Leskovačkom kulturnom centru,

Kako je istakao Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRES-a, ovaj događaj je do sada bio simbol Nove godine, a sada postaje i simbol novih ideja. 2 Najboljima na konkursu uručene su i nagrade; foto: JV

Mladi iz jugoistočne i jugozapadne Srbije su kroz predloge svojih projekata, pored velike kreativnosti i talenta, pokazali da žele da se obrazuju, posećuju kulturne sadržaje u svom kraju, unaprede zaštitu životne sredine i ono što je posebno važno, da brinu o najranjivijim grupama stanovništva. Pokazali ste da cenite istinske evropske vrednosti - kazao je Tindal.

Tehnička škola „Nikola Tesla” iz Surdulice je na osnovu broja i kvaliteta pristiglih radova proglašena za najbolju školu, a kao nagradu je dobila laptop računar, projektor i platno za projektor.

Likovni konkurs za kalendar organizovan je tokom oktobra i novembra 2015. godine za učenike srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Na konkurs je stiglo 117 radova iz 29 škola, a konkurs je ovogodišnjom temom trebao da podstakne mlade da razmišljaju i aktivno se uključe u potencijalne projekte koji bi doprineli unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice, naročito mladih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: