Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 24. 2. 2012.

| Društvo

Prekinut odvoz snega iz grada

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
elektronska industrija1

Odvoz snega sa ulica iz centra grada prestao je juče, potvrđeno je Južnim vestima. Sneg je odvožen je na parking Elektronske industrije.

Na parkingu je trenutno sneg visine od pola do metar i po. Sneg se postepeno topi, tako da oko parkinga nema većih bara i vode koji bi ugrožavali saobraćaj i kretanje pešaka.

- Sneg se sporo topi, pa nema potrebe da se odnosi sa ulica negde drugde - rekao je Žarko Ranković, član Gradskog veća zadužen za krizne situacije.

Prema rečima Rankovića, na osnovu stučnih procena "Hidrogradnje", "Erozije" i zimskih službi ranije je doneta odluka da se sneg odvozi na parking Elektronske. Ovo nam je potvrdio i Bratislav Vučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana".

U blizini parkinga je izvorište Medijana, kojim se grad snabdeva pijaćom vodom, a u ovom delu ne postoji kanalizacija kojom bi otopljen sneg oticao sa parkinga.

- Kada je odlučeno da se sneg odvozi na tu lokaciju i ja sam imao dilemu, ali su nam tada iz "Vodovoda" rekli da neće biti nikakvih problema - objasnio nam je Vučković.

Jedan od planova bio je i da se sneg odvozi na "zeleni pojas" na putu za Medoševac, ali to nije bilo moguće jer su u toku radovi na ulici Ivana Milutinovića, kojom se do tamo stiže.

Parking Elektronske industrije, Niš

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • fjalk

    10:38 // 5. 3. 2012.

    Ja samo ne razumem zasto smo uopste i odvozili sneg. Zima je, mora da ga ima. Ne bih volela da gradska deca ne znaju sta je sneg. I uzivajte malo ljudi, bila je lepa zima.

  • Ivan m

    15:05 // 26. 2. 2012.

    A da nije prestalo zbog prestanka vanrednog stanja, a samim tim i angazovanje mehanizacije bez tendera sa nenormalnom cenom satnina. Lepo bi bilo da se sazna cena radnog sata mehanizacije u vanrednom stanju.

  • zarko

    19:51 // 25. 2. 2012.

    ocisceni su parkinzi u zoni 1 i 2 zbog toga sto grad gubi novac svakodnevno a idu izbori....nisu sigurno cistili zbog brige prema gradjanima...da je tako nastavili bi da ciste sneg i u sporednim ulicama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: