Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 17. 6. 2011.

| Društvo

Prekinut štrajk u Umipeku

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, fabrika umipek

LESKOVAC – Pedesetak radnika Akcionarskog društva "Umipek" prekinulo je dvodnevni štrajk glađu pošto je ispunjen jedan od njihovih zahteva -imenovanje novog stečajnog upravnika iz Leskovca.

U rešavanje teške situacije u Umipeku aktivno se uključila lokalna samouprava i gradonačelnik Slobodan Kocić i zahvaljujući toj saradnji brzo je reagovao i Privredni sud u Pančevu, koji je, posle premeštaja sedišta Umipeka u taj grad, bio nadležan za pokretanje stečaja.

Povodom novonastale situacije, iz kabineta gradonačelnika Kocića izdato je saopštenje za janvost  u kome se naglašava da je "Privrednog suda u Pančevu za novog stečajnog upravnika Akcionarskog društva Umipek imenovo Roberta Mitrovića, diplomiranog ekonomistu iz Leskovca, licenciranog stečajnog upravnika, umesto Milane Kojić iz Kovina".

- Na ovaj način stekli su se uslovi za prekid štrajka radnika Umipeka u čemu je od presudnog značaja bilo angažovanje kabineta gradonačelnika. Kabinet gradonačelnika je aktivno pratio situaciju u ovom strateški važnom preduzeću za Grad i učiniće sve što je u moći da se zaštite radnici i njihova ranija stečana prava. Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić očekuje da novoimenovani stečajni upravnik i radnici Umipeka uspostave korektnu saradnju na rešavanju nagomilanih problema, a Grad će i ubuduće pružiti svu neophodnu pomoć da se zaštiti imovina ove firme i njenih radnika – zaključuje se u saopštenju iz kabineta Slobodana Kocića.

Novi stečajni upravnik Robert Mitrović susreo se sinoć sa radnima Umipeka, uz obećanje da imovina kolektiva neće biti rasprodata i da se uskoro može da očekuje realizacija stečaja u skladu sa zakonom i istovremeno stvaranje uslova za obnovu proizvodnje u najvećoj fabrici hleba u Jablaničkom okrugu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: