Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 28. 8. 2020.

| Društvo

Prekinuto ćutanje Grada - Sotirovski obećala rešenje za poplave na Paliluli

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
poplava Palilula
Dočekali još dva nevremena, ali ne i obećanu pomoć; foto: Vanja Keser

Kao “prioritet prioriteta” opisala je nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski problem koji sa poplavama pri svakoj jačoj kiši mesecima imaju građani Palilule, a koje mesecima nadležni ne rešavaju. Najavila je da će sledeće nedelje biti konstituisana vlast na Paliluli i da će oni, uz struku, pokušati da pomognu Palilulcima i da trajno reše problem poplava.

Nevreme sa obilnom kišom zadesilo je Niš 15, pa 17. juna, a onda i 23. jula, a najvidljivije posledice bile su u naselju Palilula. Nakon prve poplave iz Grada su poručili ljudima da prijave štetu i da će naći način da im plate odštetu, ali veštaci nisu došli na njihova vrata.

Građani nisu dobijali informacije, a nisu ni novinari - brojni pozivi i pitanja Kabinetu bivšeg gradonačelnika u vezi poplava ostali su bez odgovora.

Palilulci su tražili 3 stvari: odštetu za dosadašnje poplave, kratkoročno rešenje - šta će kad se sjuri sledeća velika kiša i dugoročno - kako trajno rešiti problem atmosferske kanalizacije.

Ćutanje Grada prekinuto je danas nakon prve sednice novog Gradskog veća. Na pitanje novinara Južnih vesti o palilulskom problemu, gradonačelnica Sotirovski obećala je da će se odmah nakon izbora novog predsednika Opštine Palilula upustiti u rešavanje tog problema. gradsko veće Stupili na dužnost; Foto: M.Z.

Da li će im i na koji način Opština pomoći, to ćemo videti sa budućim predsednikom Opštine Palilula. Svakako će nam taj slučaj biti prioritet prioriteta - najavila je Sotirovski.

Gradonačelnica nema u Veću čoveka zaduženog isključivo za komunalna pitanja, ali će takav posao preuzeti jedan od njenih pomoćnika čije ime još ne otkriva.

Razgovaraćemo na koji način da rešimo problem koji se pojavljuje poslednjih meseci. Ono što je sigurno, kanalizacija je projektovana u ono vreme za mnogo manji broj stanovnika i za mnogo manju količinu padavina. Struka treba da nam kaže na koji način da rešimo to. Da se ozbiljno pozabavimo problemom i Zetske i ostalih ulica na Paliluli - objasnila je Sotirovski.

Podsetimo, dosadašnji predsednik Opštine Aleksandar Ždrale sastao se sa meštanima, ali oni su ujedinjeni u zahtevu da žele da počnu konrektni radovi i da im se obrate oni čija je nadležost i trajno i trenutno rešenje ovog problema - predstavnici Grada i javnih komunalnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olja

    09:11 // 31. 8. 2020.

    Ne lipši magarče do zelene trave

  • Dzoni

    09:52 // 29. 8. 2020.

    Pronadjite vi pare a struka ce da resava a ne vi. Nece to sa megatrendovima. bolje se ne mesajte I ugradjujte.

    • Boki

      20:40 // 30. 8. 2020.

      Struka je postojala i pre Megatrenda i šta je kvalitetno urađeno? ništa, ama baš ništa.

  • Bata

    06:53 // 29. 8. 2020.

    Ниш доживљава потоп и од кише и од људи који воде град.Да ли је урађена водоводна,канализациона,кишна исвака друга инсталација у Апеловцу,изнад пиваре и било где у граду.Битно је да се види грађевина,што већа и лепша а што нема паркинг места,што нема контејнера што на местима где су предвиђена зеленила и игралишта ничу зградурине нема везе. Што једна будала направи сто не могу решити.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: