Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 13. 8. 2021.

| Društvo

Preko 1.000 zaraženih, skok broja hospitalizovanih u kovid bolnici u Kruševcu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kovid bolnica
Povećava se broj pacijenata koji se leče od korone; foto: Klinički centar Niš

Od 6 osoba koje su u Srbiji preminule od posledica korona virusa, njih 3 se lečilo u kruševačkoj kovid bolnici u kojoj se leče i zaraženi kovidom sa juga. U ovoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, 30 više nego što ih je bilo u ponedeljak, 9. avgusta.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja u poslednja 24 sata na virus korona testirane su 11.324 osobe, od kojih su 1.072 bile pozitivne.

831 osoba je hospitalizovana širom Srbije, od kojih su 25 na respiratorima, a na jugu zemlje na lečenju je njih 11.

U Univerzitetskom Kliničkom centru Niš, na dečijem odeljenju ukupno je hospitalizovano 4 pacijenta, od kojih je 1 pacijent pozitivan - saopštavaju iz UKC-a.

Od kovida se u Vranju leči 7 pacijenata.

U kovid bolnici u Kruševcu preminula su za poslednja 24 sata 3 pacijenta, a tamo se na respiratorima nalazi 5 pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banjac

    08:04 // 14. 8. 2021.

    Nista im ne verujem ,to su lobisti lobiraju za farmaceutske kompanije!Veliki je novac u igri ,nece nas jos dugo ostaviti na miru.Svaka cast Francuzima ukapirali su prevaru, nadam se da ce uspeti da se izbore za prava koja su im ustavom zagarantovana a sada se krse na svakom koraku.

  • Petko

    23:16 // 13. 8. 2021.

    Pa isti taj keizni stab odobrava steanacka okupljanja u halu Cair, koncerte Cwce, na bulevaru, Exzit,Vrnjacka Banja,Zato da se svi smene.Necemo lazove

    • na koncert na otvorenom ulaziš sa vakcinalnim sertfikatom

      07:52 // 14. 8. 2021.

      meri sa temperatura na ulazu, u bezbednom si okruženju. Nakon Exita nije došlo do uvećanog broja novozaraženih. Kada uđeš na svadbu, zatvoren prostor, a tamo te pijani antivakseri štrcaju pljucom, dok te masiraju teorijama zavere, pa se uhvate u kolce, svi zadihani, zapevani, šire Covid i eto haosa...Vakcinišite se, u suprotnom, ne zahtevajte hospitalizaciju, pretvaranje svih klinika u Covid zonu.

  • Jonca

    22:18 // 13. 8. 2021.

    Sto se vise vakcinise, vise talasa,farmaceuti trljaju ruke,bice posla i dogodine.Sad ide jesenji talas,pa onaj zimski pred novu godinu i Božić,pa na kraju prolećni pred Uskrs da se zatvori krug od dve godine.Posle toga novi krugovi i tako sve u krug.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: