Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 30. 11. 2022.

| Društvo

Preko 16 miliona dinara za rasvetu na nezavršenom leskovačkom Trgu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
IMG_20220322_143500
Preko 16 miliona za osvetljenje; foto: Marko Mitić

Nezavršeni leskovački Trg - do sada u mraku, uskoro bi trebalo da zasija pošto je izabrana firma koja će na njemu postaviti rasvetu. Vranjska firma Jugoelektro je dobila posao vredan 16,2 miliona dinara, a pored sada već čuvenog Trga, koji je svečano otvoren iako nije završen, osvetljenje će se postaviti i na trotoaru Bulevara oslobođenja.

Ponuda firme iz Vranja nije bila najpovoljnija, ali je zbog neispunjenosti uslova drugog ponuđača, lokalne firme Lux koja je nudila oko 700.000 dinara manje, ipak prihvaćena.

Tako će se na Trgu i ulici postaviti LED sijalice na već postojećim stubovima, osvetljenja će biti i ispod klupa, kao i dekorativno osvetljenje na pozornici, podestu za pilon i na klupama u pasažu.

Takođe, biće ugrađeni i specijalni projektori na podestu za pilon koji će imati filtere sa posebnim motivima, kao i sva prateća oprema za instalaciju rasvete.

Dok je taj tender završen koji je, umesto firme Bauvezen, sa kojom je ugovor raskinut, sprovodio JP Urbanizam i izgradnja, ponovljen je tender za građevinsko-zanatske radove na trgu, koji podrazumevaju radove na površinskom sloju pešačkih staza.

Na prvom pozivu nije bilo zainteresovanih pa je on ponovljen, a okvirna vrednost radova je oko 7 miliona dinara.

Podsetimo, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već je najavio da će preostalih 5% radova na Trgu biti završeno u narednoj, 2023. godini.

Da je Trg školski primer korupcije i da oslikava trenutno stanje u društvu rekao je i kandidat za poslanika liste ”Moramo” Nebojša Cakić, dok su iz Narodne stranke prošle nedelje postavili pitanje kako će vlast naplatiti penale za kašnjenje ako je račun firme Bauvezen u blokadi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ŽARKO

    20:33 // 3. 12. 2022.

    Rasveta će upotpuniti izgled trga koji je već potpuno promenio izgled grada i sa vremenom dobija na značaju s obzirom da se najznačajniji događaji održavaju na trgu.

  • Dushan

    13:09 // 2. 12. 2022.

    I pored svih problema i kasnjena, Leskovac ce dobiti trg kakav zaslužuje. Kada bude zavrseno i osvetljenje, zaboravicemo sve ono loše što nas je pratilo tokom njegove izgradnje. Gradski trg u Leskovcu ce biti ponos svih nas.

  • Marija Dj

    11:45 // 2. 12. 2022.

    Trg je mesto okupljanja mlađih i starijih sugrađana i organizovanja brojnih manifestacija zato i treba da bude upotpunjen dobrim osvetljenjem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: