Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 2. 2. 2022.

| Društvo

Prekršajni sud u Nišu rešio 2 predmeta protiv navodnih organizatora protesta i u oba odbacio prijave

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Protest Niš
Još odbačenih prijava; foto: JV

Od 20 policijskih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, koji se odnose na nedavne ekološke proteste u Nišu i Aleksincu, niški Prekršajni sud je rešio 2 predmeta i oba je odbacio jer, kako obrazlažu, radnja opisana u zahtevu nije prekršaj. Od ukupno 83 zahteva za sudsko odlučivanje po prekršajnim nalozima, van snage je stavljeno njih 5, a razlog je taj što policija nije u roku dostavila dokaze.

Prekršajnom sudu je niška policija podnela je 17 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je aleksinačka policija podnela 3. Svi okrivljeni se terete da su organizovali okupljanje bez prijave nadležnom organu.

Dalje, u dva slučaja, okrivljeni se terete da su svojim ponašanjem narušavali javni red i mir, za koji prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000do 150.000 dinara, a ukoliko je prekršaj učinjen u grupi propisana je kazna zatvora u trajanju od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu. Jedan zahtev je podnet od strane policije zbog sumnje da se okrivljeni u svojstvu pešaka kretao i zadržao na kolovozu, za koji prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 5000 dinara - navode iz Suda.

Od toga, niški Prekršajni sud je do sada rešio dva predmeta i odbacio zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, jer, kako navode, radnja opisana u zahtevu nije prekršaj.

Takođe, Prekršajnom sudu u Nišu podneto je ukupno 83 zahteva za sudsko odlučivanje, po prekršajnim nalozima koje je izdala niška policija, njih 30 i 53 koje je podnela alekscinačka policija. Iz Suda saopštavaju i da se u prekršajnim nalozima najčešće radi o kretanju pešaka preko kolovoza.

Zbog toga što policija nije u roku otklonila nedostatke i dostavila dokaze, Sud je odbacio 5 zahteva za sudsko odlučivanje i stavio van snage prekršajne naloge.

Podsetimo, niška policije je i protiv Jelene Milošević iz stranke Slobode i pravde, podnela prekršajni nalog zbog kretanja na kolovozu, ali ga je Sud stavio van snage.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor Todorovic

    09:38 // 3. 2. 2022.

    ovo je sve dokaz da se sistem plasi i da uskoro ovi odlaze trajno sa vlasti

  • Ђраган Дилас

    13:39 // 2. 2. 2022.

    Није циљ КАЗНИТИ него ЗАПЛАШИТИ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: