Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 27. 4. 2020.

| Društvo

Prekršioci policijskog časa na jugu - od maloletnika do 86-godišnjaka

Autor:M. Z, M. D.Izvor:Južne vesti
policijski čas niš
Još jedan policijski čas za nama, foto: Vanja Keser

I ovog vikenda bilo je onih koji nisu hteli da poštuju zabranu kretanja, pa je tako Prekršajni sud u Nišu izrekao 29 novčanih kazni, a vranjski 12. Ukorom je kažnjen 16-godišnjak, maloletnik iz Niša, koji se kretao za vreme policijskog časa, dok je za isti prekršaj u Aleksincu 86-godišnjak dobio opomenu.

Iz različitih razloga pojedini južnjaci nisu se mirili sa zabranom kretanja u vreme pandemije korona virusa, pa je Prekršajni sud kaznio tridesetak, uglavnom muškaraca, i ovog vikenda.

Više je kažnjenih muškaraca nego žena. Uglavnom kažu da su se vraćali kući ili da su bili u poljoprivrednim radovima - objašnjavaju iz Prekršajnog suda.

Raspon izrečenih kazni je od 25.000 do 80.000 dinara, a prekršioci su sa cele teritorije koju pokriva niški Prekršajni sud - iz Niša, Bojnika, Žitorađe, Aleksinca,Ražnja.

Ipak, bilo je i onih koji su prošli bez kazne, pa su najmlađi i najstariji prekršilac dobili ukor i opomenu, 16-godišnjak i 86-godišnjak.

Odeljenje u Aleksincu, izreklo je opomenu B.S. iz Aleksinca, zbog niza olakšavajućih okolnosti a naročito iz razloga sto se radi o licu od 86 godina - navode iz Suda.

Sledećeg vikenda, zabrana kretanja trajaće dan duže, pa će policijski čas početi u četvrtak 30. aprila u 18 sati, a završiće se u ponedeljak 4. maja u 5 sati ujutru.


Bilo prekršaja i u Pčinjskom okrugu

Zabranu kretanja od petka popodne do ponedeljka ujutru, građani Pčinjskog okruga su uglavnom poštovali, ali ima i onih koji su kažnjeni. Prekršajni sud u Vranju registrovao je ukupno 12 prekršaja u Vranju, Surdulici i Bujanovcu. U ostalim opštinama nije bilo kršenja zabrane kretanja.

Tokom 59 sati zabrane kretanja, oni koji su u Pčinskom okrugu zatečeni van kuće odlazili su kod sudije za prekršaje.

U Vranju je sudiji za prekršaje privedeno 9 osoba, Surduličani su tokom vikenda kažnjeni dva puta, a kaznu će platiti i jedna osoba iz Bujanovca.

Svi oni će zbog kršenja policijskog časa platiti kazne od po 50.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Цар је го,а назадни скакавци уништише још зеленила

    19:08 // 27. 4. 2020.

    Вест је да су назадни уништитељи посекли кесрове крај Института за јавно здравље.Ту ће кинеско Ватрено око да монтирају.Уништутељи.Камен на камену неће са остане после ових.

  • Mara

    13:39 // 27. 4. 2020.

    Takve treba kažnjavati i udariti poštenu kad možemo mi ostali da poštujemo može i oni samo strogo

    • Smuk

      15:40 // 27. 4. 2020.

      @Mara : Bre, bre... Maro , be, upiši konačno , prvi razred na RTS 3 o mom trošku ! Aman, ti i ne znaš da "reprezentuješ" SNS-ovce ! Doduše , ti si najpismenija od svi nji !

  • nenad markovic

    13:33 // 27. 4. 2020.

    taman malo da se osveži budzet pošto treba da krene isplata 100e. Samo udri po sirotinju navikla je ona... a ovi policajci sto pisu kazne.......hm

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: