Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:49, 13. 8. 2020.

| Društvo

Prelaz kod "Cumtobela" bez rampe i kesom preko signalizacije, iz Železnica bez konkretnog roka za popravku

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
rampa cumtobel
Demontirali rampu zbog kvara; foto: čitalac

Na pružnom prelazu kod fabrike Cumtobel u Nišu od skora više nema polubranika i na signalizaciji je crna kesa, svedoče građani i apeluju da se ovo reši. Iz Železnica kažu da su branici skinuti i zamračena signalizacija zbog kvara koji se desio 24. jula, da je putni prelaz bezbedan, ali ne navode i kada će popravka biti završena.

Da je osim na prelazu u Suvom Dolu, zbog nakvašenih kablova nakon poplava, u kvaru i rampa kod Cumtobela, potvrđuju iz Železnica. Kažu da su zbog toga demontirali polubranike i zamračili signalizaciju zbog dužine trajanja kvara.

Ipak, đubretarska kesa koja je navučena preko signalizacije, kao i uklonjeni polubranici, zabrinuli su građane, koji su pisali Južnih vestima, jer se plaše da je ovaj prelaz nebezbedan.

Već duže vreme nema rampe, a prugu dnevno pređe više stotina ljudi, što peške, što automobilima. Sada uopšte nema branika, u tome je problem - kaže čitalac.

S druge strane, iz Železnica tvrde da bezbednost u saobraćaju nije ugrožena jer je na tom prelazu postavljena vetrikalna drumska signalizacija i o kvaru su obavešteni svi.

Navode da su obaveštenje dobile i mašinovođe da zaustavljaju vozove pre ukrštanja sa drumskim putem i da pre toga trube.

U situaciji kada je putni prelaz u kvaru, vozovi se zaustavljaju pre prelaza, i nakon zvučnog upozorenja vožnju preko putnog prelaza nastavljaju tek kada se uvere da nema nikoga na pruzi i da mogu da nastave dalje ne ugrožavajući učesnike u saobraćaju, tako da ne postoji mogućnost da se dogodi nesreća - objašnjavaju iz Železnica Srbije.


Biće završeno u najkraćem roku, ali ne precizira se koji je to rok

Iz Železnica navode da nisu uspeli da isušivanjem kablova otklone kvar, jer je na nekim mestima je bila potrebna popravka.

Popravku kablova dodatno otežava i činjenica što se deo trase na kome treba da se radi nalazi na ograđenom zemljištu drugog vlasnika, a ne na železničkom zemljištu. Nakon obavljenih razgovora sa vlasnicima ovog poseda, stručnim službama „Infrastrukture železnice Srbije“ odobreni su radovi na tuđem zemljištu i popravka kablova počela je 4. avgusta - kažu u ovom preduzeću.

Ipak, ne govore o tačnom datumu kada će radovi biti okončani.

„Infrastruktura železnice Srbije“ će u najkraćem mogućem roku završiti radove i putni prelaz kod fabrike Cumtobel (kao i u naselju Suvi Do) biti ponovo puštene u rad, pri čemu popravka zavisi od vremenskih prilika, dubine na kojoj su kablovi položeni, kao i stepena njihovog oštećenja - objašnjavaju iz Železnica.

Podsetimo, nakon što su građani poslali snimke voza kako prolazi dok je podignuta rampa na pružnom prelazu u naselju Suvi Do, Železnice su potvrdile da rampa na ovom mestu, a kako sada dodaju i kod fabrike Cumtobel, ne rade od 24. jula.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    07:52 // 14. 8. 2020.

    Izbori su prosli, izvojevali smo veliku pobedu, cekaju se postavljenja na svim nivoima ! Ko ce se bakce sa pruznim prelazom, jer bilo je nevidjeno nevreme ! Kesa je zakon !

  • Surda

    21:39 // 13. 8. 2020.

    Zeleznica je crna rupa Srbije. Mi smo jedina drzava u svetu gde vozovi staju na pruznim prelazima-rampama. Pola ljudi zaposljenih na zeleznici ne zna sta im je posao, pogotovu u centrali u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Svim direktorima pod hitno oduzeti sluzbena vozila i naterati ih da na sluzbena putovanja koriste vozove, jer neki od njih i ne znaju kako vozovi izgledaju.

  • Aca

    21:25 // 13. 8. 2020.

    Samo sto ispred pruznog prelaza stoje znakovi koji se ne poštuju. Takođe kada se prelazi preko pruge se ne gleda levo i desno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: