Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 14. 2. 2024.

| Društvo

Premijera "repelenta", selfiji sa Vučićem i invazija niških funkcionera na Tvrđavu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti

Borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema i proizvodi srpske odbrambene industrije prikazani su danas na Gradskom polju u Nišu. Prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva “repelent“, a prikazu naoružanja prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koga su dočekali brojni niški funkcioneri u radno vreme.

JLM_4259
Vučić na prikazu naoružanja Vojske Srbije; foto: Jelena Mišić

Borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema i proizvodi srpske odbrambene industrije prikazani su danas na Gradskom polju u Nišu. Prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva “repelent“, a prikazu naoružanja prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koga su dočekali brojni niški funkcioneri u radno vreme.

repelent foto: Jelena Mišić Građani su u Nišu mogli da vide borbena vozila “Lazar-3”, “Miloš”, tenkove M-84 i T-72 više verzija “hamera” sa različitim tipovima naoružanja, sredstva za osmatranje automate, pištolje, snajpere i puške, dok su avioni i helikopteri nadletali grad. Javnosti je prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva „Repelent“ namenjen za borbu protiv bespilotnih letelica.

Ipak, neki su došli da vide predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu se “zahvale”, “požele sve najbolje”, kažu da je “najbolji predsednik”, posavetuju ga, a najuporniji i da se fotografišu sa njim.

Moj unuk Vas je sanjao noćas, hoće da bude pilot, molim Vas slikajte se s njim. Je l mogu i ja da Vas zagrlim? - pitala je jedna žena Vučića.

JLM_4248 foto: Jelena Mišić Tokom obilaska prikaza naoružanja sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, predstavnicima Vojske, Vlade i Grada Niša, predsednika je zanimalo “šta im je još potrebno”, “šta treba da unaprede”, “da li znaju da koriste opremu”, “koliko precizno pogađa”, a pripadnice Vojske Srbije je pitao “da li im je hladno”.

Na kraju obilaska čestitao je Sretenje Nišlijama i srpskom narodu, pomenuo ekonomski napredak, plate i penzije i poručio da je sloboda najviša vrednost Srbije.

Srbija će ljubomorno da čuva svoju vojnu neutralnost, ali i da štiti svoje nebo i svoje građane. Imaćemo dovoljno sposobnosti za to, uvek dovoljno najmodernijeg naoružanja i uvek dovoljno hrabrih srca kao što su naši borci, naši junaci, naši veterani koji su danas sa nama. Slobodu nikada i ni po koju cenu ne smemo da žrtvujemo i zato sam ponosni predsednik Srbije, koji danas može da kaže da je Srbija slobodna, nezavisna i da sama donosi odluke - rekao je Vučić.

JLM_4108 foto: Jelena Mišić Brojni posetioci došli su da vide naoružanje Vojske pre dolaska Vučića i otišli, ali otprilike pola sata pre najavljenog dolaska, na Gradsko polje su počeli da pristižu gradski funkcioneri - predsednici Opština, načelnici uprava, direktori javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova, koji su uz predsednika ostali do kraja.

Aleksandra Vučića su u stopu pratili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine Grada Boban Džunić, direktor niškog Kliničkog centra Zoran Perišić, vlasnik nekoliko medija u Nišu Vitko Radomirović i načelnik Nišavskog okruga Petar Babović.

Dobrovoljno ili "dobrovoljno po naređenju" bilo je i radnika iz javnog sektora.

babović (1) foto: Jelena Mišić Inače, prema saznanjima Južnih vesti, od direktora škola traženo je da dođu u Tvrđavu sa po 10 nastavnika i to po “naređenju”. “Dobronamerno” su savetovani i zaposleni u javnom sektoru u Nišu da organizovano odu, čuju i vide predsednika Vučića na prikazu naoružanja Vojske Srbije.

Vučić je ispraznio salu niške Skupštine gde se održavala 37. sednica Skupštine Grada.

U 16 sati upriličena je i počasna paljba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sramno i jadno

    14:29 // 15. 2. 2024.

    S kim ćemo sada da ratujemo ? Arči tuđe pare, oće da gradi nacionalni stadion a ljudi umiru zbog lista čekanja na svim mogućim klinikama! Jel to ta naprednjačka briga za građane, o čemu svakodnevno pričaju? Ustav se gazi na svakom koraku, kriminalci preuzeli više od pola Srbije pod svoje a oni se bore protiv izmišljenih neprijatelja. Svoje građane teraju u geto , srednja klasa je nestala!

  • Robin Hud

    14:25 // 15. 2. 2024.

    Proslavlja drzavnost drzave kojoj ne postuje Ustav!??? Uz to hvali naoruzanje koje necemo nikada smeti da upotrebimo jer smo okruzeni NATO zemljama. Ali za izlapeli narod, koji jos uvek veruje da brani "srpski svet", nista ne znaci potpuna predaja Kosova

  • toza

    14:02 // 15. 2. 2024.

    Prikazuju jedno te isto,seljakaju hamere od "izložbe do izložbe,stari Fapovi prefarbani u maskirno,tenkovi bez zaštite obično gvožđe.A vođa se pali cc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.