Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:48, 24. 7. 2021.

| Društvo

Premijerka pohvalila vakcinaciju u Bosilegradu, u Vladičinom Hanu najavila rešavanje problema sa vodom

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
img_154752
Premijerka pohvalila Bosilegrad zbog vakcinacije; foto: Vlada RS

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je obilazila Pčinjski okrug, a prva stanica bio je Bosilegrad, gde je pohvalila procenat vakcinisanih u tom gradu i navela da su jedan od lidera u zemlji. U Vladičinom Hanu je sa saradnicima obišla novi vrtić "Zvončica", te najavila rešavanje problema vodosnabdevanja i nezaposlenosti u ovoj opštini, dok je u Surdulici održala sastanak sa članovima Srpske napredne stranke. Obilazak okruga nastavlja sutra u Vranjskoj Banji.

Brnabićeva je za građane Bosilegrada imala samo reči hvale kada je reč o vakcinaciji, o čemu je i najviše govorila ispred Doma zdravlja. Istakla je da je Bosilegrad jedan od lidera po broju vakcinisanih, te da je ta mala lokalna samouprava dala domaći zadatak mnogo većim. img_154755 Obilazak vrtića "Zvončica" u Vladičinom Hanu; foto: Vlada RS

Vi ste u ovom trenutku u prvih deset po vakcinaciji u čitavoj Srbji. Oko 60 posto vakcinisanog punoletnog stanovništva, ali ono što je takođe izuzetno važno u ovom trenutku jeste vi ste apsolutni lider u vakcinaciji mlađih osoba, dakle od 18 do 30 godina starosti Bosilegrad ima 26, 1 procenat vakcinisanih - navela je premijerka.

Dodala je da imaju dosta ambicioznih planova i projekata za Bosilegrad, ali i da od predsednika opštine Vladimira Zaharijeva uvek dobija nove zadatke i inspiraciju, pa je tako sada od njega dobila i jednu fasciklu sa novim idejama.

Potom su u Vladičinom Hanu premijerka, ministar prosvete Branko Ružić i drugi saradnici dobili majice sa logoom predstojećeg Overload festivala.

Obišli su novi vrtić "Zvončica" koji je otvoren aprila, a tom prilikom je ministar Ružić najavio i dogradnju tog objekta, jer je na listi čekanja u Hanu 110 mališana.

Tender je spreman i projekat sa Svetskom bankom u kome i učestvuje Predškolska ustanova "Pčelica" ovde u Vladičinom Hanu, tender će biti raspisan u ponedeljak za dogradnju objekta za još 40 novih mesta za decu i očekujem da ti radovi počnu u skladu sa procedurama negde sredinom oktobra meseca - naveo je on.

img_154764 Najavljena dogradnja vrtića; foto: Vlada RS Prilikom posete Brnabić je najavila i rešavanje problema vodosnabdevanja u visinskim delovima grada i udaljenim mesnim zajednicama.

Dva ključna projekta u ovom trenutku svakako projekat vodosnabdevanja, zamene odovodne mreže, proširivanja vodovodne mreže, to ćemo raditi preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, to je dosta ambiciozan projekat za Vladičin Han od 236 miliona dinara. Druga stvar je projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, to je u okviru šire zelene agende u Republici Srbiji, tako da smo imali razgovor i oko toga - rekla je ona.

Bilo je reči i o smanjenju trenda nezaposlenosti u toj opštini, gde je nakon otvaranja fabrike Teklas i Koridora nezaposlenost oko 13 odsto.

Moj predlog je da vidimo sa Ministarstvom privrede kako dodatno da pomognemo mikro, malim i srednjim preduzećima, privrednicimao ovde iz Vladičinog Hana, kako da pomognemo dodatno preduzetnicima - dodala je.

U Surdulici se obratila građanima i simpatizerima SNS-a ispred stranačkih prostorija, a nakon toga je održala zatvoreni radni sastanak sa članovima i rukovodstvom Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. 220646595_2988325904723601_7373540009589898918_n Premijerka u društvu građana i simpatizera SNS u Surdulici; ; foto: SNS Surdulica/Fejsbuk


Brnabić nastavlja obilazak Pčinjskog okruga i sutra

Premijerka nastavlja obilazak Pčinjskog okruga sutra, 25. jula, a najpre će obići u 11:30 Vranjsku Banju i pripremne radova za izgradnju hotela, piše na sajtu Grada Vranja.

Nakon toga, u 14.40 časova, premijerka će obići fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u selu Ćukovac, zajedno sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović. Predsednica Vlade će u 15 časova posetiti Zdravstveni centar Vranje i obići započete radove na drugoj fazi rekonstrukcije - piše na sajtu.

Na kraju će u 15:30 prisustvovati potpisivanju ugovora između Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja, u maloj sali Skupštine grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JOVIČI

    10:24 // 26. 7. 2021.

    Putujući cirkus AV krenuo u izbornu kampanju sa lažnim obećanjima, misleći da mogu da vladaju do kraja života. Svemu dođe kraj pa i njima uskoro, daće svevišnji.

  • Pjerica

    22:40 // 24. 7. 2021.

    Necu da budem clan mafije,
    jer to je pogresan korak,
    i njihov hleb mi je gorak..

  • Čudesni dribling

    19:06 // 24. 7. 2021.

    Kako su prelepi svi na prvoj slici. Muškarčine!

    • Smuk

      23:02 // 24. 7. 2021.

      @,Čudesni ... : "On" će gi napoji k'o Kosovka djevojka !

    • Čudesni dribling

      09:40 // 25. 7. 2021.

      Ma, krčag "mu" se razbil!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: