Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 6. 8. 2020.

| Društvo

Preminulo 7 korisnika Doma za stare "Trem", u KC Niš na lečenju i dalje njih 12

Autor:N.MitićIzvor:Južne vesti
foto: Facebook strana
Među preminulima nema zaposlenih iz Doma za stare; foto: Facebook strana

Svi hospitalizovani korisnici Doma za stare “Trem” u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana i dalje imaju COVID-19, kao i 1 zaposleni, koji je u kućnoj izolaciji, navodi se u izveštaju Instituta za javno zdravlje u Nišu. Od posledica virusa preminulo je 7 korisnika, a od 19 zaposlenih četvoro njih imali su pozitivan nalaz, dodaju iz IZJZ.

Da nema novih korisnika ovog Doma sa simptomima akutne respiratorne i crevne infekcije, kažu iz Instituta i dodaju da svih dvanestoro korisnika koji su hospitalizovani i 1 zaposleni koji je u kućnoj izolaciji i dalje boluju od virusa korona.

Zvaničan broj ljudi iz “Trema” koji su preminuli od korone je 7, pri čemu su, kako navode u IZJZ, još 2 korisnika preminula u Domu.

Do sada je preminulo 9 korisnika, od toga 7 u Kliničkom centru Niš koji su bili pozitivni na novi korona virus. Naknadno smo saznali da su dva korisnika preminula u Domu, 16. i 17. jula. Nisu bili testirani na novi korona virus - navodi se u izveštaju.

Među preminulima nema zaposlenih iz Doma za stare u Donjem Dušniku koji su bili testirani pozitivno na virus korona, objašnjavaju iz Instituta.

U ustanovu su vraćeni samo korisnici kojima je stanje stabilno i koji su negativni na ovaj virus, navodi se u izveštaju IZJZ.

Do danas, 5. avgusta, sa lečenja je otpušteno 11 korisnika - dodaju iz Instituta.

Podsetimo, informacija da je virus korona ušao je u Dom za stare “Trem” u Donjem Dušniku pojavila se 16. jula u izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    07:35 // 7. 8. 2020.

    Dosli smo na nivo, posle vise od 5 meseci, da o preminulima,pogotovu ako su stari, pisemo, kao da sedam kontejnera sa djubretom nije izneseno na deponiju !
    Da su sedam vrapcica crkla, pa coveku zao ! Stasna je srpska samozivnost i zatucanost i vec uzima maha ! Samo nacije koje imaju odnos ,"svi za jednog,jedan za sve" ce opstati, mi takvi nismo !
    Jel neko pozvan iz Trema, na odgovornost?

  • Zombi

    17:33 // 6. 8. 2020.

    Kakav je javasluk i rasulo vladalo kod tog djavola u domu,malo ih je preminulo

  • kaktus

    14:28 // 6. 8. 2020.

    Južne vesti treba da provere i pitaju KC Nis -kako i cime lece kovid palcijente jer je smrtnost u Nisu veca nego u Beogradu . Zašto je to tako ??!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: