Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 24. 7. 2020.

| Društvo

Preminulo dvoje korisnika Gerontološkog centra u Leskovcu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica leskovac
Na bolničkom lečenju troje štićenika Gerontološkog centra, foto: B. S.

Dvoje korisnika Gerontološkog centra u Leskovcu, koji su juče hospitalizovani zbog sumnje na virus korona, preminuli su, potvrdio je za Južne vesti direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević. Rezultati testova za ove pacijente još nisu stigli, a u međuvremenu je na bolničko lečenje primljen još jedan korisnik Ustanove za starije i odrasle.

Zbog sumnje na virus korona u leskovačku kovid bolnicu preksinoć su hospitalizovana 4 pacijenta, a kako kaže Dimitrijević, oni su po prijemu bili u stabilnom stanju.

Kod dvoje se stanje pogoršalo, a Dimitrijević kaže da su u pitanju osobe starosti oko 90 godina koje su bile nepokretne i imale i pridružene bolesti.

Oni su imali obostranu upalu pluća i temperaturu, procedura je takva da se štićenici Domova odmah hospitalizuju, što je i urađeno. Ipak, još ne možemo reći da je u pitanju komplikacija izazvana virusom korona, jer rezultati testiranja još nisu stigli - kaže Dimitrijević.

U međuvremenu je hospitalizovan još jedan korisnik Gerontološkog centra i trenutno je na lečenju troje i oni su, zbog starosti i njihove bezbednosti, izolovani od ostalih pacijenata koji se u Opštoj bolnici, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, leče od korone.

Kako je korona ušla u ovu ustanovu za sada nije poznato, jer je direktorka Doma Gordana Savić za sve informacije novinare uputila na Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji na pitanja još ne odgovaraju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razum

    17:15 // 24. 7. 2020.

    Jedini smo u svetu gde je direktor uhapsen u doba svetske pandemije. Smrtnos u EU po starackim domovima je bila 60%, u USA zvanicno 40% pa niko uhapsen. Ima li zdravog razuma u ovoj zemlji. Gde li mi pripadamo...videcemo sta ce biti u ovom slucaju

  • Mika

    15:38 // 24. 7. 2020.

    Na žalost to su lica koja je udario autobus po računanju one devojke iz Bg. Sigurno nije Covid 19. Uobičajeno se 25 Jula dobija obostrana upala pluća praćena visokom temperaturom i znakovima respiratorne infekcije. To kod inače bolesnih dovede do infarkta, zastoja bubrega i sl. i oni se onda vode kao udareni autobusom. Saučešće porodicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: