Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 3. 8. 2022.

| Društvo

Preminuo Zoran Jovanović, višedecenijski direktor “Niš-ekspresa”

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
zoran jovanović
Odlazak niškog privrednika; Foto: Niš-ekspres

Zoran Jovanović, direktor Niš - ekspresa, preminuo je juče, 2. avgusta, u svojoj 72. godini života, saopštavaju iz ove kompanije. Pune 33 godine Jovanović je bio na čelu Niš-ekspresa, gde je 1977. godine zasnovao svoj prvi radni odnos, nakon diplomiranja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, dodaju u saopštenju.

Pod rukovodstvom Zorana Jovanovića Niš-ekspres je razvio razgranatu mrežu autobuskih linija širom Evrope.

Svojom energijom i odlučnošću po kojima je bio prepoznatljiv, uspeo je, uz podršku zaposlenih, da izgradi jednu od najuspešnijih i najvećih saobraćajnih firmi u zemlji. Zoran Jovanović ostaće upamćen kao vrhunski menadžer koji je Niš-ekspres ne samo očuvao, već i unapredio vizionarski donoseći presudne odluke i u vremenima ekonomskih sankcija, ratova i mnogih društvenih previranja - navode u saopštenju iz ove firme.

Nabrajaju i priznanja koja je dobio: Zlatna plaketa Čovek-ključ uspeha, Zlatna plaketa za rezultate rada i unapređenje privrede, Specijalna nagrada za vanredna dostignuća u privredi i Plaketa počasni građanin.

To su samo su neka od priznanja dobijenih od državnih, lokalnih i strukovnih institucija i organizacija za tako posvećen rad - navode iz firme.

Zoran Jovanović iza sebe je ostavio suprugu, dvojicu sinova i troje unučadi i svoju drugu porodicu – kolektiv Niš-ekspresa. Snažni temelji koje je on postavio Niš-ekspresu, osnova su na kojoj će se nizati novi poslovni uspesi ovog niškog saobaćajnog preduzeća, kažu iz Niš-ekspresa.

Sahrana Zorana Jovanovića obaviće se dana 5.8.2022. godine u 13.30 časova na Novom groblju u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Славољуб Коцић МАКИ боксер

    14:30 // 11. 8. 2022.

    Драги мој директоре Зоране Јовановићу,памтићу вас до краја живота као мог пријатеља.Нека вам је лака земља и почивајте у миру,ваш пријатељ МАКИ.

  • Sasa

    22:48 // 4. 8. 2022.

    Covek koji drustvenu firmu prodao sam sebi za male pare.

    • Radmila Ignjatovic

      08:59 // 6. 8. 2022.

      Trebalo je tebi da je ponudi, da vodis firmu,
      mislim u pauzi, kad ne pises komentare ...

  • Niš ekspres

    19:37 // 4. 8. 2022.

    Saučešće porodici.Za mlađe generacije informacija Niš-ekspres ovi autobusi u doba SFRJ imali su redovne polaske od Đevđelije do Ljubljane (N.Gorice;koristila sam kao student polaske1984-88). Promene u državi uticale su na rad firme, zaposlene i rukovodstvo. Niš je trebao da sačuva privredu ali i svog prevoznika .Različita su lična iskustva ,tržište je surovo (dominiraju lični interesi ).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: