Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:25, 6. 6. 2018.

| Društvo

Preminuo profesor Elektronskog i pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Đorđević

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
in memoriam goran djordjevic
Bio je pomoćnik gradonačelnika Niša od 2016. godine; foto: Sajt Grada Niša, Andrej Jovanović

Goran Đorđević preminuo je u 55. godini, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Niša, posle duge i teške bolesti. Bio je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića za oblast naprednih tehnologija.

Rođen je u Nišu 1963. godine, a osnovnu školu i potom Gimnaziju “Bora Stanković” je završio u rodnom gradu, kao nosilac Vukove diplome.

Elektronski fakultet, na kome je radio kao redovni profesor, upisao je 1983. godine, a završio je “u roku” kao najbolji prvodiplomirani student u generaciji i nosilac srebrne značke niškog Univerziteta.

Magistrirao je 1992. godine, a doktorirao 1995. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti Robotike. Od 1988. godine radio je na Elektronskom fakultetu u Nišu, gde je izabran u zvanje redovnog profesora 2006. godine - piše na gradskom sajtu.

Bio je osnivač i rukovodilac Laboratorije za robotiku i automatizaciju, koja je jedna od vodećih u regionu, piše na gradskom sajtu, a u svojoj bogatoj akademskoj karijeri je držao nastavu na svim nivoima studija iz oblasti robotike, mehatronike i automatskog upravljanja.

Kao autor je objavio dva udžbenika i više od 100 naučnih radova, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a tokom radnog veka stručna usavršavanja imao je na eminentnijim institutima i univerzitetima u inostranstvu.

Promovisao je dostignuća mladih istraživača i jačao njihove preduzetničke sposobnosti na početku njihovih profesionalnih karijera. Ostavio je dubok trag na mnoge uspešne studente i nastavnike sa kojima je sarađivao tokom svoje karijere - navode na sajtu Grada.

Profesor Đorđević je od 2016. bio pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast nauke i naprednih tehnologija.

Na gradskom sajtu piše da će se komemoracija održati na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak 7. juna u 12 sati, u amfiteatru A1. Biće sahranjen u petak 8. juna u 14 sati, na Novom groblju u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijela M

    20:55 // 7. 6. 2018.

    Iskreno saucesce njegovoj porodici! Bila mi je cast poznavati i odrasti uz takvog coveka! Vecna slava!

  • Radoje Jevtic

    20:16 // 7. 6. 2018.

    Iskreno saucesce porodici. Ovo je veliki gubitak za nauku u Srbiji i veliki gubitak za humanost jer se radilo o divnom coveku. Pocivajte u miru, dragi profesore.

  • пензионер МАРК

    17:19 // 7. 6. 2018.

    Велики губитак за породицу и Србију.
    Моје искрено саучешће породици.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: