Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 8. 1. 2024.

| Društvo

Preporuka o "neradnom ponedeljku" unela zabunu - pacijenti u niškom Zavodu bez zakazanih pregleda

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
800x600-Zavod-za-transfuziju-foto-jv
Usvojili preporuku o neradnom danu zbog praznika a pacijente nisu obavestili; foto: JV arhiva

Zbog nedostatka pravovremenih informacija da Zavod za transfuziju krvi neće raditi u ponedeljak, 8. januara, kao i to da neće biti dežurnih službi, pacijenti koji su imali unapred zakazane preglede ostali su uskraćeni za tretmane. Radno vreme nisu mogli da saznaju ni prethodnih dana jer se niko nije javljao od zaposlenih, tvrde pacijenti i ističu da mnogi od njih ne žive u Nišu.

Starija žena iz mesta u blizini Niša, imala je zakazan trombo test, međutim, kako njena ćerka ističe, kada je došla na zakazani pregled, zatekla je zaključana vrata i natpis da se danas Zavod za transfuziju krvi neće raditi, bez ikakvih prethodnih obaveštenja.

Ćerka pacijentkinje kontaktirala je novinare Južnih vesti i izrazila nezadovoljstvo, te kako je rekla, pokušavala je da nazove i Zavod za transfuziju krvi kako bi saznala da li će raditi, ali kako kaže “ili se nisu javljali ili su svi telefoni bili zauzeti”.

Ljudima su za 8. januar zakazani pregledi unapred 15 ili 30 dana, a mi smo došli i zatekli zaključana vrata. Na telefone se nisu javljali, a na sajtu nije bilo nikakvih informacija. Zvala sam ih od trenutka kada se pojavila informacija da je preporuka da se ni danas ne radi zbog praznika i u Niš smo danas došli za svaki slučaj - izjavila je ćerka pacijentkinje.

Izrazila je i dodatno razočaranje zbog nedostatka dežurne službe tokom neradnog dana, smatrajući da bi zdravstvena ustanova trebalo da obezbedi minimalne usluge, posebno za unapred zakazane pacijente.

Maltretiraju građane koji ne mogu tako lako da dođu u Niš i provere natpise na ulaznim vratima. Očekujemo od zdravstvenih ustanova da imaju dežurnu službu čak i tokom prazničnih dana kako bi se pacijenti osećali sigurno. Naravno, ti ljudi morali bi biti propisno i praznično plaćeni za svoj rad. Bukvalno nas teraju da idemo u privatne klinike koje i danas rade - istakla je ova žena.

Primorani su, kako kaže, da preglede zakazuju ponovo, s obzirom na to da mnogi pacijenti imaju svoje termine svakog dana, tvrdi ćerka pacijentkinje.

Na zvaničnom sajtu Zavoda za transfuziju krvi Niš nije bilo unapred najavljenog neradnog dana, a građanima su dostupni samo podaci o punktovima gde mogu dobrovoljno donirati krv.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srcko

    09:11 // 9. 1. 2024.

    E pa, bili ste apolitični sa akcentom na "ma za koga da glasam, svi du isti.". Evo rezultata. Samo vi nastavite da budete apolitični. Živeli!

  • Ja, Sofronije

    01:17 // 9. 1. 2024.

    Jutros se sa bebom uputim u dz na orl- kazu rade kako ne, 365 u godini, cistacica i ja jedine na spratu- " nisu javili od infopult na pacijenti" reče?

  • Dragan

    22:11 // 8. 1. 2024.

    Izem ti zemlju gde je preporuka preCednika jaca od zakona...a pacijenti,pa nek se snalaze,za koji mesec ce doci na red...stice se utisak da ON samo izaziva pometnju u svemu,cak i u izjavama...slucajno ili namerno...pa da spojimo po preporuci i 15.februar...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: