Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 22. 2. 2022.

| Društvo

Prepreke na stazi na niškom Novom groblju, građani pitaju zašto plaćaju čišćenje

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
groblje
Novo groblje; foto: čitalac

Na nekoliko mesta na stazi na Novom groblju u Nišu od zemlje su napravljena brdašca, a Nišlije kažu da je takvo stanje mesecima. Nedavno je gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla da su za smeće na tom groblju odgovorni sami građani, a oni pitaju zašto plaćaju i čišćenje pristupnih staza.

Na problem da izgleda kao da ga niko ne održava i da su grobna mesta na Novom groblju zapuštena Nišlije često ukazuju. Sada je neočišćena pristupna staza, pa na fotografijama koje su zabeležili čitaoci može da se vidi da su od zemlje napravljene prepreke koje otežavaju prolaz. groblje Mesecima u ovakvom stanju; foto: čitalac

Mesecima je tako na Novom groblju, za šta ih plaća ovaj narod? Sramota za šta ih plaćamo - kažu građani.

Slika se ne menja mesecima, pa je tako novembra prošle godine bilo dosta smeća na groblju za koje je Sotirovski rekla da su odgovorni sami građani.

To ne rade radnici Gorice, to radi neko od nas ko ode i jednostavno, verovatno iz ko zna kojih razloga, ne želi da baci smeće u kontejner nego ga ostavi pored kontejnera. Onog trenutka kada dune vetar raznese sve to i onda imate neuređen prostor između samih grobova - rekla je tada Sotirovski.

Za čišćenje Novog groblja je najpre bilo zaduženo Javno-komunalno preduzeće Gorica, jer je krajem 2020. godine preuzelo održavanje zelenih površina. Međutim, za održavanje tog groblja i groblja u Niškoj Banji to preduzeće je aprila 2021. godine angažovalo privatne firme iz Beograda za 15,6 miliona dinara. IMG_20220220_135414 (1) Neočišćeno groblje; foto: čitalac

Zašto i pored angažovanja privatnih firmi Novo groblje nije očišćeno, ko je odgovoran što je na stazama razbacana zemlja i kada će rešiti problem pitanja su koja su novinari Južnih vesti poslali nadležnom preduzeću.

Podsetimo, 2020. godine je plaćeno 1,3 miliona dinara privatnoj firmi iz Obrenovca za uređenje zelenih površina na Novom groblju, a isti scenario ponovio se i 2021. godine kada su posao dobile privatne firme iz Beograda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    17:24 // 22. 2. 2022.

    Ne bre ovo nama iz dzep ispadalo, gradjani krivi ahhahaha

  • Milan

    16:31 // 22. 2. 2022.

    Jutros je obišla većnica Vladislava, za pohvalu,ali mi imamo direktora koji ovo treba da reši,ali on ne rešava.E sad,iz kojih razloga on treba da kaže

    • Razbibriga

      21:35 // 22. 2. 2022.

      Sta je za pohvalu ? Obilazak, sto ti je posao !

  • Meštanin

    16:19 // 22. 2. 2022.

    Počeli da sahranjuju u Matejevcu pokojnike iz grada samo da ne plaćaju zakup,a ovako kupe grobno mesto i to je sve.Koliko se narod promenio strašno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: