Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 30. 11. 2020.

| Društvo

Prepune čekaonice i kreveti na snimku iz bolnice u Aleksincu, građani poručili "Neka vidi Vučić"

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Aleksinačka bolnica gužva
Puna čekaonica u aleksinačkoj Opštoj bolnici; foto: printscreen;

Desetine ljudi, koji zbijeni jedni do drugih čekaju na pregled u Opštoj bolnici u Aleksincu, bolnički kreveti na kojima su i po 3 pacijenta, rukavice i krv na podu i oronuli zidovi bolničke zgrade - scene su iz video snimka nastalog u aleksinačkoj bolnici koji se širi društvenim mrežama. Zašto dolazi do gužvi i kakva je situacija u aleksinačkoj Bolnici, novinari su pitali direktora ove bolnice Gorana Vidića, ali on nije odgovorio do objavljivanja teksta.

Nekoliko dana na društvenim mrežama viralan je ovaj video zapis, a građanin koji je njegov autor kaže da ga je napravio telefonom u aleksinačkoj Opštoj bolnici, te da je time želeo da pokaže žalosnu sliku situacije u kojoj narod treba da se leči.

Kad sam ušao unutra, to je zastrašujući hodnik pun ljudi, jedan do drugog. Vrata širom otvorena gde se ljudima daje infuzija i to leže po dvoje i troje na jednom krevetu. Unutra smrdi i užasno je prljavo. Zgrada se roni i malter otpada sa zidova - prepričava autor snimka.

Na snimku se, između ostalog, vidi i da su se redovi iz čekaonice proširili i na bolničke sobe, te da ljudi čekaju na pregled pored postelja u kojima pacijenti primaju terapiju.

rukavice bačene Rukavice na podu pored kreveta; foto: printscreen;Kako tvrdi sam autor snimka, njemu je potvrđen virus korona zbog čega se javio u Opštu bolnicu u Aleksincu da ga pregleda lekar i da mu odredi terapiju lečenja. Na pregled je, dodaje, čekao 3 dana.

On svedoči da je u bolničkim prostorijama loša higijena.

Ušao sam u drugi hodnik, tamo je bio krevet i u njemu starija žena prima infuziju dok joj ćerka pridržava bocu. Dok su joj tražili venu ruka joj je prokrvarila. Krv se vidi na podu, a tu nema ko da čisti. U trećoj prostoriji devojka nije mogla da skine čizme, pa tako leži na krevetu i prima infuziju. To je nešto grozno i žalosno - kaže građanin.

Za medicinske sestre i bolničarke u ovoj zdravstvenoj ustanovi kaže da su požrtvovane i da pružaju pomoć ljudima, ali da od nadležnih očekuje rešenje kojim bi se poboljšali uslovi u aleksinačkoj Opštoj bolnici.

Neka vidi Vučić što pravi Beograd na vodi - poručuju građani na snimku.

Novinari Južnih vesti pokušali su na više načina da dobiju komentar od direktora Opšte bolnice u Aleksincu Gorana Vidića, ali do objavljivanja teksta njegovi odgovori nisu stigli.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nina

    08:44 // 2. 12. 2020.

    Svuda se prica o postovanju mera ,a te mere se najmanje postuju tamo gde je i najpotrebnije.A ,to su bolnice i domovi zdravlja.
    Kovid bolnica je reprezentativni primer.
    Jedan salter,10kvarati 20 pacijenta i jos stotinak u redu van zgrade.Na tom jenom salteru morate da se vratite tri puta i uvek da cekate.Hodnik za cekanje na pregled je bez grejana

  • Aleksincanin

    00:33 // 2. 12. 2020.

    Vidim da neko krivi osoblje koje radi na ATD odeljenju.Svi zaposljeni daju maksimum i ostaju i posle ponoci da bi pregledali sve pacijente i terapija podeljena.Ajde da pricamo o pozrtvovanju tih istih radnika a losi uslovi nisu od juce decenijama unazad je tako ali zaposljeni nisu krivi.U momentu kada pisem ovo je 00:32 a ATD radi jos uvek a prekovremeno se ne placa ajde malo da budemo objektivni

  • Sonja

    16:03 // 1. 12. 2020.

    Dodala bih samo jos cinjenicu da je u Srbiji organizovanost u radu i poslovanju uvek bila slaba tacka. I u najgorim uslovima mora da postoji neki red a aleksinacki zdravstveni radnici moraju imati i tu vrstu odgovornosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: