Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 29. 1. 2019.

| Društvo

Prepuni kontejneri na Matejevačkom putu - ispražnjeni nakon prijave građana

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
smeće
Ovakvu sliku čitalac naziva "zimskom idilom"; foto: čitalac

"Prelep nepregledni pejzaž raznoraznog đubreta i smeća koje krase miomirisi kroz ceo bulevar" - tako je čitalac opisao prepune kontejnere koji su tokom vikenda i u ponedeljak krasili Matejevački put. Iz JKP "Mediana" kažu da je ova lokacija očišćena.

Čitalac je u aplikaciji "Prijavi problem" prikazao fotografiju prirode u Čalijama, za koju kaže da bi mogla da konkuriše za najlepšu amatersku sliku prirode Niša. Sva četiri kontejnera na Matejevačkom putu su prepuna, a smeća ima i oko njih. Sličan prizor, dodaje Nišlija, često može da se vidi na ovoj lokaciji.

Pozivam sve građane da dođu i vide ovu prilično čestu situaciju na istom mestu i uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom, a mogli bi da ponesu i svoje đubre da ga ostave pokraj kontejnera, jer JKP Mediana svakako neće obraćati pažnju na njega - napisao je čitalac.

Šef sektora za odvoženje smeća u JKP Mediana Dragan Maslaković kaže da se ovaj deo grada čisti ponedeljkom. Nakon poziva novinara i pitanja kada će biti očišćeni kontejneri na koje građani ukazuju da su često prepuni smeća, kazao je da su već očišćeni.

Podsetio je da građani mogu na sajtu Mediane da vide plan pražnjenja i tako saznaju kada će njihov deo grada ponovo biti čist.

kontejneri Očiščeni u međuvremenu; Foto: JKP Mediana

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stele

    10:46 // 30. 1. 2019.

    Zivim u ovom delu grada, stanari su pisali inicijativu da se broj kontejnera smanji..umesto da ih bude 10 sada ih je 4 na 8 ulaza po 20 stanova. Medijana ne moze da ocisti koliko ljudi bacaju ne samo iz zgrade nego dovoze iz Čalija pa cak iz sela G. i D. Matejevac.

  • Sodoma i Gomora

    21:31 // 29. 1. 2019.

    Ceo grad će nam se uskoro pretvoriti u jednu veliku deponiji.Baca ko gde šta stigne,totalna nekultura i bahato,nadleźnih nigde a kazne samo na papiru.

  • napreDNO

    16:16 // 29. 1. 2019.

    Iz ulice Pavla Jurišica Šturma sele kontejnere određene za zgrade! Kuće-dupleksi bacaju đubre u iste, jer njihove pojedinačne reciklažne kante koje su dobili od Medijane ovo preduzeće NEĆE da prazni!? A SVI PLAĆAMO MEDIJANU- zgrade za iznošenje dva puta nedeljno, a dupleksi jednom nedeljno! A kontejner preseljen u Marina Držića ispred dragstora?!!! NAPREDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: