Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 5. 4. 2020.

| Društvo

Pres služba gradonačelnika Niša demantuje pitanje, tokom Bulatovićevog uključenja se prvi put čulo o aparatu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Bulatovic, cenzura, mediji
Press služba gradonačelnika se probudila zbog pitanja; foto: Vanja Keser arhiva

Nakon što je novinar Južnih vesti na konferenciji za medije Vlade Srbije pitao o aparatu Kardiohirurgije koji radi testove na koronu, pres služba gradonačelnika Niša reagovala je na pitanje, rekavši da Darko Bulatović o tom aparatu nikada nije govorio. Glavna urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić pozivanje na odgovornost zbog pitanja ocenjuje kao novinu i kaže da je prvi put informacija o aparatu javno izrečena tokom Bulatovićevog uključenja na TV Pink.

Jedno pitanje probudilo je pres službu gradonačelnika Niša, ali umesto informisanja građana, odlučili su da se bave demantovanjem postavljenih pitanja.

Informacija koju je izneo vaš novinar u potpunosti je neistinita. Gradonačelnik Darko Bulatović nikada i nigde nije pričao o aparatu za testiranje na COVID 19 jer to jednostavno ne spada u njegov domen kao Komandanta Kriznog štaba, niti je to oblast koju poznaje da bi je komentarisao - piše u saopštenju.

Saopštenje je objavljeno na gradskom sajtu. Traže da ova informacija bude objavljena ODMAH i da se novinar sutra na istom mestu (pres konferencija Kriznog štaba) izvini Gradonačelniku Niša.

Ovo je do sada, prema mišljenju Bjeletićeve, nezabeležen slučaj - da se demantuje postavljeno pitanje. Pres službu Grada podseća da se na pres konferencijama ne iznose informacije, nego postavljaju pitanja.

Informacija o aparatu prvi put je u javnosti saopštena kada je gradonačelnik Niša 20. 3. 2020. godine bio uživo u uključenju na televiziji Pink. Ne znam da li je novinar, kada je postavljao pitanje, to izneo do kraja, ali znam da na našem portalu nije objavljena i stoga ne možemo ni ODMAH, kako ste napisali, niti bilo kada da je na portalu kao takvu objavimo - odgovorila je Bjeletićeva.

Podseća da je tako i navedeno u tekstu objavljenom na Južnim vestima, da je uključenje uživo bilo na dan kada je saopšteno da se članovi gradskog Kriznog štaba neće obraćati javnosti. U odgovoru tvrdi da na portalu nije objavljena nijedna netačna informacija.

Hvala Vam što je javnost na ovaj način saznala da gradonačelnik Niša ima i svoju press službu i pozivam Vas da ovako ažurno informišete građane, kao što naš medij pozivate na odgovornost - zbog pitanja. Ovo jeste novina, ali ćemo svakako nastaviti da ih postavljamo i da informišemo istinito i pravovremeno - piše u odgovoru Bjeletićeve.

Podsetimo, dopisnik Južnih vesti iz Beograda na konferenciji za medije Kriznog štaba postavio je pitanje o neiskorišćenom aparatu na Kardiohirurgiji i pritom pomenuo i Bulatovića.

Odgovor je dala epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekavši da je aprat, za sada, u rezervi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Izbori

    17:26 // 6. 4. 2020.

    A gde su sada zveki i sotirovska .u normalnoj situaciji nisu se skidali sa tv.organizovali ljude za sve i svasta,sada prpa,da se oglase,urade nesto za ovaj grad u teskoj situaciji.da smo zivi i zdravi,kada ovo prodje,ludece nas oni opet.toliko o njima.

  • baner

    12:51 // 6. 4. 2020.

    Komandant?! To je naš Gradonačenik koji ćuti k'o pravi "komandant" kad se ispred Gradske kuće "onaj" dere na njega i vređa njega i sve Nišlije...e moj "komandante"...

    • milos

      17:02 // 1. 5. 2020.

      ma cist maneken,samo se seta odrade 2 ulice na pola stanu a ovamo gleda radove kako teku.ovo treba da se najuri sa onim njegovim grebatorima sa kim se

  • Gaga

    10:34 // 6. 4. 2020.

    Sramno je kakvi ljudi vode grad, naročito ovaj "vojni invalid".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: