Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 18. 9. 2012.

| Društvo

Preševo: obeležen dan granične policije

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje,-dacic-i-pogranicna-policija.jpg

Centralna proslava Dana granične policije održana je u Regionalnom centru Cakanovac kod Preševa. Svečanosti su prisustvovali i premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, načelnici Uprava policija i regionalnih centara, kao i brojne zvanice i gosti.

Prisutnima se najpre obratio načelnik Uprave granične policije MUP-a Srbije Nenad Banović koji je istakao da je granična policija ostvarila niz značajnih aktivnosti koje su rezultirale potpisivanjem sporazuma i protokola o različitim vidovima međunarodne saradnje.

U prvih sedam meseci ove godine na teritoriji Srbije sprečeno ukupno 8.153 ilegalna prelaska, pronađeno i oduzeto 44,5 kilograma opojne droge, 92 komada oružja, skoro 6.000 boksova cigareta i sprečeno nezakonito unošenje ili iznošenje iz zemlje više od 750.000 evra, 21.000 švajcarskih franaka, skoro 17.000 američkih dolara.

Premijer Ivica Dačić rekao je da je pitanje bezbednosti granica jedno od ključnih pitanja u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dačić je rekao da se Srbija stalno nalazi na meti kritika zbog porasta ilegalnih imigranata koji našu zemlju koriste samo kao tranzit do neke od država Evropske Unije.

- Najviše azilanata dolazi upravo iz Evropske unije, tačnije iz Grčke. S tim u vezi uskoro ćemo postaviti sistem elektronskog nadzora na srpsko-makedonskoj granici koja je nakritičnija što se tiče ilegalnog ulaska u zemlju – najavio je Dačić.

Nakon oficijalnog dela proslave, okupljeni su mogli da razgledaju oružje i opremu koju koriste zaposleni u graničnoj polciji, ali je naveću pažnju izazvao balon koji je lebdeo iznad Regionalnog centra.

- Danas smo pustili u rad balon koji smo dobili posle čuvene afere “Satelit” i on će 24 sata snimati područje oko graničnog prelaza sa Makedonijom. Par sati nakon puštanja u rad rezultiralo je hapšenje jedne grupe imigranata - rekao je Dačić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: