Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 31. 5. 2016.

| Društvo

Prestižni univerziteti na sastanku u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
uni
Sastanak u Nišu; foto; Univerzitet

Predstavnici univerziteta iz Brajtona, Kremsa, Lisabona, Barija i Maribora sa svojim kolegama iz univerziteta iz Srbije i predstavnicima Ministarstva prosvete u Nišu su razgovarali o razvoju treće misije univerziteta - transferu tehnologija i inovacija.

Prve dve misije svakog svetskog univerziteta su obrazovanje i istraživanja, a sada se uvodi i treća koja je, kako kaže Staniša Perić sa Elektronskog fakulteta u Nišu, značajna i u skladu sa svetskim trendovima.

To je na nivou cele države i sada i Ministarstvo potencira razvoj te treće misije. Oni podržavaju naš projekat i jedan su od učesnika što dovoljno pokazuje koliko je ona važna - kaže Perić.

Pored transfera tehnologija i inovacija, treća misija podrazumeva i kontinuirano učenje i odgovorno ponašanje univerziteta.

Svetski i srpski univerziteti sarađuju u okviru projekta “Institucionalni okvir za razvoj treće misije Univerziteta u Srbiji” na kome je Univerzitet u Nišu jedan od partnera.

Realizacija projekta IF4TM započeta je 15. oktobra 2015. godine, a trajaće do oktobra 2018. godine. Projekat se kofinansira u okviru Erasmus plus programa Evropske unije, a pored 5 svetskih univerziteta, 6 srpskih i Ministarstva prosvete, podržavaju ga i Zavod za intelektualnu svojinu, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu, tri biznis inkubatora (Kragujevac, Beograd, Novi Sad) i jedno preduzeće (Intranea Solutions).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • @zyx

    17:21 // 2. 6. 2016.

    Čujem, i stranci će da šalju svoju decu na fakultet u krugu EI! ha, ha, ha...

  • dragan

    09:19 // 1. 6. 2016.

    Ko je Stanisa Peric sa Elektronskog fakulteta u Nisu?

  • Boka

    21:49 // 31. 5. 2016.

    Samo razvojno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: