Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 28. 12. 2010.

| Društvo

"Presuda doneta pre suđenja"

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Vitko Radomirović, vlasnik Radio televizije “Belami” najavio da će tražiti razrešenje sudije Privrednog suda u Nišu.

Radomirović kaže da će sa timom advokata pred Visokim savetom pravosuđa pokrenuti proces razrešenja sudije Privrednog suda, V.S. jer smatra da je donela presudu pre završetka parnice. On je objasnio na današnjoj konferenciji za novinare da je "sudija pročitala presudu na šest kucanih strana odmah nakon saslušanja svedoka, što znači da je imala unapred donetu odluku o ishodu parnice”.

- RTV “Belami” je tužio stranku Nova Srbija za dug iz 2007.godine 1,9 miliona dinara. Saslušan sam ja i svedok Stanimir Đurić, poznati niški advokat. To je sve trajalo skoro tri sata, da bi sudija odmah nakon toga počela da čita presudu sa obrazloženjem!? Pitali smo je da li možemo da vidimo presudu, ali je ona preko nje stavila ruku. Kasnije smo dobili presudu sa grbom republike i videli da to nije nacrt presude, kao što je sudinica rekla, već donet dokument. Uvideli smo da nas je saslušavala potpuno bespotrebno i da je sve to bila farsa jer je naš žalbeni zahtev unapred odbijen. Zato ćemo se žaliti sudu na ovakvo ponašanje sudije - rekao je Radomirović.

Stanimir Đurić, advokat, a u slučaju ove parnice svedok, kaže da u četrdesetogodišnjoj istoriji nije doživeo ovakav slučaj.

- Sudija je kasnijem spisu navela da sam je vređao, ali to nije tačno. Ja sam samo rekao da ono što ja imam u malom prstu, ona nema u glavi. To sam ja rekao, ali u drugom kontekstu. Odnosno onda kada mi je tražila refernce za moje neslaganje s tim da čita presudu pre završetka procesa. Tačno je i da sam rekao “da s takvim sudijama ne možemo da stignemo ni na Staru planinu, a kamoli u Evropu” - kazao je Đurić.

U Privrednom sudu navode da je žalba na sudiju V.S. već predata predsedniku. Goran Kontić, portparol suda kaže da će se slučaj po toj žalbi rešiti u roku od 15 dana.

- Sudija može u parnicama manjih vrednosti da pročita takozvanu izreku, ako je rasprava završena. O daljoj sudbini te žalbe na sudiju odlučuju više instance - kaže Kontić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    20:13 // 28. 12. 2010.

    vitko se zali na postenje? sta je sledec u majcici srbiji. da se dokaze da je zemlja ravna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: