Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 25. 8. 2011.

| Društvo

Presušila reka, Lebane ostalo bez vode

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
lebane 2

LEBANE – Već nekoliko dana Lebane snabdeva se vodom za piće iz cisterni, saopštavaju iz Vodovoda u tome gradu.

Kako ističe direktor JKP Vodovod Andrija Kražić za zadovoljavanje potreba stanovništva ovoga grada trebalo bi da se obezbedi najmanje od 40 do 50 litara vode u sekundi, a sadašnji kapacitet reke Šumanske, s koje se grad snabdeva vodom, su 10 do 12 litara.

- Imali smo problema i oko jedine cisterne, jer se pokvarila, a očekujemo da već od sutra budu angažovane tri cisterne – precizira direktor Kražić.

Za potrebe Lebančana, voda se doprema iz Leskovca gde ima dovoljno vode za snabdevanje ne samo ovog grada, nego i susednih mesta.

Direktor Vodovoda Andrija Kražić za novonastalo stanje okrivljuje i osnivača, Skupštinu opštine Lebane, koja nema dovoljno razumevanja za stanje u Vodovodu, i naglašava da trenutno samo tzv. niži delovi grada imaju vodu, koja je obezbeđena za Dom zdravlja, lokalnu samoupravu, vrtić i druge ustanove.

- Mi smo jedna od najsiromašnijih sredina i naplata za utrošenu vodu je više nego skromna – podvlači direktor Kražić, uz naglasak da se bolje snabdevanje vodom može da očekuje tek kada padne obilnija kiša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad Vidojevic

    17:49 // 27. 8. 2011.

    Kad bi se korito reke Jablanice odrzavalo, tj. poplocalo mozda bi bilo vise vode, jer ovako i ono malo vode koju reka ima preko leta ispije ono drvece i trava koja raste u koritu!! A i mogli su za 20 godina da investiraju u taj vodovod i da dovedu vodu sa Brestovackog jezera!! Sto i nije velika investicija za ovakav problem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: