Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 12. 8. 2021.

| Društvo

Presušio izvor na Suvoj planini za napajanje stoke, Vojska poslala cisterne

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
konji
Ostali bez vode; foto: Saša Aranđelović

Preko 700 grla krupne stoke koje borave na Suvoj planini ostalo je bez vode jer je presušio izvor na vrhu Rakoš, a kako bi pomogli stočarima, iz Opštine Gadžin Han su zatražili pomoć od Vojske Srbije koja je uputila cisterne kako bi se voda odvezla do životinja.

Kako su obavestili na sajtu Vlade Srbije, danas su doneli odluku o raspoređivanju 9 auto-cisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u 4 opštine, a među njima je i Opština Gadžin Han.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije. U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke - saopštavaju iz Vlade Srbije.

Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović pojašnjava da je bez vode ostalo oko 700 grla krava i konja. konji bazen Vode bilo do pre samo desetak dana; foto: Saša Aranđelović

Zatražili smo pomoć zbog krava i konja na Suvoj planini. Izvor na Rakošu je presušio, na ovaj način moramo da pomognemo stočarima, da se voda izvozi na taj vrh. Potražili smo pomoć i Vojska nam je izašla u susret. U drugim delovima opštine tih problema nema - objašnjava Filipović.

Kako Južne vesti saznaju od planinara koji su pre nekoliko dana boravili na Suvoj planini, vode je tada bilo u bazenu koji služi kao pojilo, ali je u međuvremenu ostao bez vode, a presušila su i druga mala jezera koja se takođe koriste kao pojila za stoku.

konji i krave Preko 700 grla ostalo bez vode; foto: Saša Aranđelović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Нино Белов

    19:28 // 13. 8. 2021.

    Ма ставили извор у цеви за мини-хидроелектрану, а преЦедник опЋине може да прича шта 'оће.

  • Sirano

    14:43 // 13. 8. 2021.

    Država treba da razmišlja o kupovini većeg broja cisterni, što za pijaću vodu, što za gašenje požara. Svake godine će leto biti sve toplije, a sve manje padavina. Učimo se na greškama komšija gde divljaju požari.

    • Medrano

      20:38 // 13. 8. 2021.

      @Sirano - oni razmišljaju da i to malo vode poturaju po cevkama i onda tu istu vodu da prodaju seljacima.

  • Од Искона

    18:13 // 12. 8. 2021.

    Тако је било и пре 7529 година,кад су срби тој планини дали име СУВА,безводна.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: