Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:59, 1. 2. 2016.

| Društvo

Pretnja gradonačelnika Niša ili prljava kampanja?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ristic i perisisc
Ristić i Perišić na suprotnim stanama; foto: JV

Tvrdeći da mu je pretio tokom suđenja književniku Zoranu Ćiriću, advokat Boško Ristić podneo krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Niša Zorana Perišića. "To je prljava kampanja", tvrdi Perišić.

“Kako te nije sramota? Videćemo se kasnije!” - reči su koje je Perišić uputio Ristiću nakon što je ovaj zatražio njegovo dodatno ispitivanje pred sudom u vezi slučaja koji se vodi protiv Ćire Magičnog.

Ristić ga je odmah upitao da li je to pretnja, na šta je Perišić odgovorio: “Volim te.”

Za poznatog niškog advokata nije bilo sumnje i on je presavio tabak i podneo krivičnu prijavu. Kaže da institucije moraju da preduzmu sve da se procesuira ta krivična prijava bez obzira što se radi o gradonačelniku Niša.

Uopšte se ne osećam bezbedno jer, kako sam za sebe kaže Zoran Perišić, on je čovek koji drži obećanje. Zbog toga imam razlog više da se plašim da će on svoje pretnje ispuniti - rekao je Ristić.

Ristić je optužio vlast za nasilničko ponašanje i podsetio na nedavni slučaj kada je u zgradi Univertizeta u Nišu pretučen narodni poslanik Blagoje Bradić, a da se još ne zna ko je to učinio.

On je naglasio da će na narednim ročištima kada zastupa pisca Ćirića tražiti da u sudnici bude prisutna sudska straža.


Perišić: "Prljava kampanja"

Sa druge strane, Zoran Perišić kaže “da je mislio da je Ristić bolji advokat nego što je političar” i naglašava da mu je "sada jasno zašto su i Grad i država tu gde jesu i kako su vođeni godinama".

Krivičnu prijavu vidi kao početak "prljave kampanje pred lokalne i parlamentarne izbore" koji nas očekuju za koji mesec.

To se sve uklapa u ono što su već započeli - u jednu prljavu, verovatno najprljaviju kampanju, protiv Srpske napredne stranke, protiv svih njenih funkcionera po dubini. Ja sam ovde viđen, istaknut član SNS i to doživljavam kao kampanju koja se vodi u čitavoj Srbiji, od strane pojedinih grupa ljudi protiv nas - rekao je Perišić za TV "Belami”.

Perišić je dodao da "pretnje niko nije čuo" i “da to vređa inteligenciju”.


Svedoci optužbe branili Ćirića

Dve godine nakon što je gradonačelnik Niša policiji prijavio da je dobio pretnje od poznatog književnika Zorana Ćirića, otpočelo je saslušanje svedoka.

Ipak, svedoci koje je predložilo tužilaštvo su praktično branili Ćirića.

Opširnije možete pročitati u tekstu "Svedoci optužbe branili Ćiru Magičnog".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BoyNick

    05:21 // 2. 2. 2016.

    "Волим те"! Ако није претња, онда је сексуално узнемиравање.

  • Hijavata

    20:57 // 1. 2. 2016.

    E moj Perišiću - baš si naivan ! Navukao te na tanak led upravo tvoj advokat Stanimir Djurić jer je nekada davno pripravnik kod njega bio upravo - Boško Ristić ! Tako da sada moraš da čuvaš ledja i od Djurića jer je on "al raund" igrač - pre nego što je počeo da podržava tebe podržavao je sebe, Nešu Gusku i demokrate, a prva ljubav zaborava nema. Čuvaj se, sudije su - Boškove svidelo ti se ili ne

  • Milenko

    15:04 // 1. 2. 2016.

    "Prljava kampanja"?!?! Pa ti isti SNS-ovci iz Nisa(i Srbije) su odradili najprljaviju mogucu kampanju u Zajecaru pre par godina(u Nisu im je bilo lakse,nije imao ko da im se suprostavi), u istoriji visepartijskog sistema. Hapsenja onihk koji lepe plakate, pretrisanja skoro svake grupe mladjih muskih osoba, pretnji na kucnom pragu... Zato g. gradonacelnice molim vas da odmerite malo svoje izjave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: