Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 9. 5. 2010.

| Društvo

Pretnje smrću gradonačelniku Leskovca

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Slobodan Kocić

Leskovačkom gradonačelniku Slobodanu Kociću upućene su poslednjih dana ozbiljne pretnje smrću.

Direktni povod su katastrofalne posledice izazvane izlivanjem pojedinih reka i potoka zbog neuređenih seoskih kanala, koji nisu održavani pola veka! Pojedinici, naročito sa ugroženog područja, kritikovali su gradonačelnika što više nije bio na terenu, a on je u susretu sa novinarima dao više nego precizno objašnjenje:

- Onima koji se naslađuju ovim teškim trenutkom i situacijom nisam hteo da pružim priliku za još jedan užitak, koji su itekako priželjkivali. Tu, pre svega, mislim na one koji su već nekoliko meseci preko "fejzbuka" pozivali na moje ubistvo i onu drugu grupaciju koja ne želi da u Leskovac dođu investitori i za koje ne želim da dam čak ni pogrdan komentar – kaže Slobodan Kocić.

Leskovački gradonačelnik takođe podvlači da su mu iz pojedinih nadležnih institucija upućivali savete da podnese krivične prijave protiv svih onih koji mu prete, ali to, kaže, neće učiniti.

- Nisam to uradio i neću podneti prijave, jer ne želim da pridajem značaj osoboma koje to rade, jer su poznate, a očekivao sam da će nadležno tužilaštvo reaguje po službenoj dužnosti – zaključuje Kocić.

Inače, o javašluku, lenjosti i neodgovornosti, što je dovelo da katastrofalnih poplava u leskovačkom kraju, govorilo se i prilikom nedavne posete predsednika Republike Borisa Tadića naselju Bobište. Tada je predsednik Tadić najavio kažnjavanje svih koji su doveli do neodržavanja kanala, a očekuje se da njihova imena budu saopštena narednih dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: