Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 9. 6. 2023.

| Društvo

Prevarene Nišlije došle na vrata izvršitelju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Javni izvršitelj
Stanari razmatraju opciju i da ponovo otkupe stanove, ukoliko izvršitelj odloži licitacijsku prodaju; foto: JV / N. Đ.

Nakon prošlonedeljnog protesta Nišlija, čiji se stanovi zbog duga investitora nalaze na javnoj licitaciji, od kojih je jedan i prodat, grupa stanara okupila se ispred kancelarije javnog izvršitelja kako bi pokušali da sklope dogovor o stopiranju licitacije, te da ih otkupe ponovo.

Jedan od vlasnika stanova koji se nalazi na licitaciji Ljubiša Zlatanović iz Niša, rekao je da je ukupan novac koji su dali za te stanove bio je oko 300 hiljada evra, dok je nova cena kvadrata njihovih stanova sada iznosi 340 evra.

Čitav sistem je zatajio, od investitora, preko notara, Suda i izvršitelja, koji je mogao da nas pozove da pokušamo da nađemo rešenje i dogovorimo se. Zato smo došli da nađemo kompromis, kroz medijaciju. Mi stanari iz te lamele koja je na licitaciji hoćemo da ponovo otkupimo naše stanove, tako što ćemo da otplatimo dug od 50-60 hiljada evra - rekao je Zlatanović.

stanari protest Održan prvi protest stanara koji zbog duga investotora ne mogu da se usele u svoje stanove; foto: JV / N. Đ. Ovaj profesor u penziji rekao je da je pored 50 hiljada evra koje je dao za kupovinu stana, platio i 1.500 evra kako bi uredio unutrašnje zidove stana, te javno obećao da će, ukoliko ne dođe do rešenja njihovog problema, razrušiti sve zidove koje je, kako kaže, sam finansirao.

Podsetimo, jedan od stanara Ivan Janković rekao je ranije novinarima Južnih vesti da su problemi sa investitorom nastali zbog njegovog dugogodišnjeg poreskog duga zbog čega su finalni radovi na izgradnji zgrade stopirani.

Iz kancelarije javnog izvršitelja rekli su da ne mogu da komentarišu proces koji je u postupku, ali su uzeli kontakte novinara, kako bi izvršitelj Žarko Dimitrijević pismenim putem prokomentarisao taj postupak.

Žarko Dimitrijević javnosti poznat je niškoj javnosti po slučaju sporne predstave Izvrišitelji koja je odigrana u niškom Narodnom pozorištu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Famous Kitittelj

    18:47 // 12. 6. 2023.

    Žarko bezdušni stvore, imaš li dušu bre ti?

  • Moralista

    14:18 // 11. 6. 2023.

    Žarko, nadji načina i pomozi ovim ljudima, kao i onima koje zastupaš. Dovoljno im je teško oko problema, koji ih tek čekaju iako se ovo reši pozitivno po njih. Pokaži svoju veličinu o kojoj se govori...

  • Vucko Veliki

    11:58 // 11. 6. 2023.

    Ispitati ko su poverioci duznika? Kako je mogao toliko da se zaduzi i na koji način? Dilovi, kafana... Kako su banke davale kredite?

    Republička inspekcija ovde HITNO!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: