Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 1. 3. 2024.

| Društvo

Preventivni pregledi štitaste žlezde ove nedelje domovima zdravlja i bolnicama na jugu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
štitasta žlezda
Radiće se hormoni štitaste žlezde i ultrazvučni pregled; foto:wikimedia/Ashleysarah1998

U nedelju, 3. marta, od 8 do 16 sati u domovima zdravlja i bolnicama u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Vranju i Prokuplju biće organizovani preventivni pregledi štitaste žlezde za koje nije potrebno zakazivanje. Radiće se hormoni štitaste žlezde i ultrazvučni pregled.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja Niš, pregledi će biti rađeni odraslim osobama koje ranije nisu imali detektovanu bolest štitne žlezde.

Uzorkovanje krvi na hormone štitaste žlezde radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš, a ultrazvučni pregled u Službi za radiološku dijagnostiku na prvom spratu.

U Leskovcu će ultrazvučne preglede štitaste žlezde raditi lekari Opšte bolnice Leskovac obavljati u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, dok će laboratorijske analize raditi u laboratoriji u Bolnici od 8 do 10:30.

U Pirotu će takođe od 8 do 16 sati biti organizovani preventivni pregledi - određivanje nivoa hormona štitaste žlezde radiće se u Laboratoriji Kej, a utrazvučni pregled u Službi radiologije u Opštoj bolnici.

I prokupački Dom zdravlja će u nedelju organizovati besplatne preglede za sve građane bez uputa i bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu. Radiće se laboratorija i ultrazvuk štitaste žlezde.

U Domu zdravlja u Vlasotincu od 8 do 16 sati obavljaće se ultrazvučni pregled, a u periodu od 8 do 10 sati u laboratoriji Doma zdravlja radiće se određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH, FT4, antitereoglobulinska antitela).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: