Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 12. 10. 2016.

| Društvo

Prezentacija konkursa za studentske prakse u Nemačkoj

Autor:N. S. Izvor:Južne vesti
Fondacija-dr-Zoran-Djindjic.jpg
Fondacija Dr Zoran Đinđić ovaj program stipendija organizuje 14. put; foto: fond-djindjic.org

Studenti završnih godina osnovnih, master ili doktorskih studija Univerziteta u Nišu, koji žele da na praksi u Nemačkoj provedu 3 do 6 meseci, o stipendiji Fondacije dr Zoran Đinđić mogu se informisati na prezentaciji na Elektronskom fakultetu u petak, 14. oktobra u 14 sati.

Studenti svih nivoa studija ekonomskih i inženjerskih nauka, tehnologije, poljoprivrede i novinarstva, kao i mladi stručnjaci koji su nedavno diplomirali mogu se prijaviti za stipendiju na sajtu Fondacije do 11. novembra.

80 studenata koji budu izabrani imaće priliku da se upoznaju sa organizacijom, procesima i funkcionisanjem uspešnih nemačkih kompanija radeći na praksi u preduzećima i institucijama u Nemačkoj.

Kako kažu u Fondaciji, Commerzbank, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Robert Bosch GmbH, Allianz SE i SAP SE, ali i firme iz sektora srednjih i malih preduzeća su neke od kompanija u kojima mladi stručnjaci dobijaju priliku da nauče nešto novo.

Fondacija ove godine Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić sprovodi 14. put u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu, a uz podršku Saveznog nemačkog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Na ovaj način pruža se mladima mogućnost sticanja praktičnog iskustva u nemačkim kompanijama uz istovremenu primenu prethodno stečenog teorijskog znanja - kažu u Fondaciji.

Ona je osnovana u decembru 2003. godine sa ciljem da nastavi promociju vrednosti na kojima je tragično ubijeni premijer dr Zoran Đinđić insistirao.

Glavni ciljevi ove fondacije, čiji je upravitelj Ružica Pavlović Đinđić, su podsticanje međunarodne razmene mladih ljudi i sticanje profesionalnog iskustva, unapređenje demokratije i političke kulture i promocija naučnog i političkog delovanja Zorana Đinđića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: