Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 30. 10. 2018.

| Društvo

Prezentacija studentskih praksi večeras u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
aiesec 800x600
Prilika za internacionalna iskustva; Foto: Pixabay

Studenti u Nišu večeras će moći da se upoznaju sa programom internacionalnih praksi koje nudi omladinska organizacija AIESEC, a prezentacija počinje u 18 sati u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”. Programi Global Volunteer i Global Entrepreneur, kako navode organizatori, biće predstavljeni zainteresovanima kroz iskustva mladih koji su prošli ovu šestonedeljnu praksu u inostranstvu.

Kako navode iz AIESEC-a, poslednjih godina studenti sve veću pažnju poklanjaju programu Global Volunteer koji obezbeđuje multikulturalno iskustvo "onima koji teže svom ličnom razvoju, ali su i spremni da ostvare uticaj na svet".

Program ima za cilj da na jednom mestu poveže omladinu iz različitih delova sveta, koja će udruženim snagama raditi na nekom od projekata iz oblasti edukacije, ljudskih prava, turizma, marketinga i mnogih drugih. Projekti su koncipirani tako da po završetku studenti imaju izgrađene liderske i komunikacione veštine, proširenu mrežu kontakata a pre svega iskustvo koje će pamtiti celog života - navode organizatori.

Global Entrepreneur je takođe program volonterskog karaktera, a sama praksa se, kako navode, realizuje u start-ap i manjim preduzećima. Praktikant u izabranoj zemlji i kompaniji dobija svog mentora koji će biti zadužen za "razvoj praktikanta".

Ovaj program praksi pored multikulturalnog iskustva i ličnog razvoja, omogućava studentima i profesionalni razvoj. Razvoj preduzetničkog duha, radno iskustvo, rad u internacionalnom timu samo su neke od mogućnosti koje obezbeđuje ovaj program - navode organizatori.

Studentkinje Katarina Cenić (Global Volunteer) i Lenka Miljković (Global Entrepreneur) su 6 nedelja provele na praksi, a vršnjacima će predstaviti kako izgleda život u inostranstvu, kako je ovo internacionalno iskustvo uticalo na njih, sa kojim su se izazovima susrele u Litvaniji i Austriji i zašto su odabrale upravo te zemlje.

Prezentacija je namenjena, kako kažu organizatori, svim mladim ljudima koji žele "da obogate svoje iskustvo u omiljenoj zemlji". Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je popuniti prijavu: http://bit.ly/SvetPraksi

Inače, iz AIESEC navode da već duži niz godina studentima širom sveta pružaju brojne mogućnosti za razvoj kroz svoje programe stručnih i volonterskih praksi: Global Volunteer, Global Entrepreneur i Global Talent.

Podsećaju i da je samo tokom prethodne godine, više od 33.500 studenata širom sveta iskoristilo priliku volonterskih praksi, unapredilo sebe i ostavilo značajan trag u razvoju društva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: