Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 10. 3. 2022.

| Društvo

Pri kraju radovi koje je inspekcija zabranila, meštani na Bubnju pitaju da li se rušenje odlaže do izbora

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
đure jakšića
Nadležni najavljuju rušenje, a radovi uveliko traju; foto: čitateljka

Sukobi oko obnove kuće u Ulici Đure Jakšića u Nišu još traju jer stanovnici kažu da im investitor i dalje narušava mir i gradi tik uz prozore jedne od kuća. Radi, kažu, punom parom i stigao je do krova, a iz Grada potvrđuju da su tri puta intervenisali i najavljuju rušenje u aprilu.

Stanovnici koji su nedavno tvrdili da imaju razne probleme otkako se u njihovom komšiluku renovira kuća u kojoj dugo niko nije živeo žale se da to i dalje traje.

Ona maltene završava sa gradnjom, do krova je stigla. I dalje grade, niko im ništa ne može, kao da hoće da završe pre izbora. Kaže da su nam prozori nelegalno postavljeni na međi. Zašto se čeka baš april za rušenje? Da li neko nekoga štiti - pita Nišlijka iz Ulice Đure Jakšića.

đure jakšića Žalili se da do njih ne dopire dnevna svetlost; foto: čitateljkaIz Grada kažu da je građevinska inspekcija tri puta intervenisala i da su obe strane primljene i detaljno saslušane, kao i da će rušenje biti nastavljeno u aprilu.

Doneto je rešenje o zatvaranju gradilišta, rešenje o uklanjanju i rešenje o izvršenju. Delimično rušenje izvedeno je jednom uz asistenciju Komunalne milicije - saopštavaju iz Grada.

Podsetimo, žitelji Ulice Đure Jakšića žalili su se ranije i da radnici rade noću i vikendom, da su im prekrili prozore najlonom i postavili kameru kojom investitor prisluškuje komšiluk, a finansijer B. Živaljević tvrdila je da je sve urađeno po zakonu i da samo štite radnike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • IZVESTAVANJE

    11:44 // 21. 3. 2022.

    A zašto Južne vesti sad ne izveste o tome kako je "lepo" uknjižena kuća srušena do temelja?

  • Jelenas

    08:33 // 12. 3. 2022.

    Pa naravno posle izbora posto je rusenje potpuno neosnovano i utemeljeno na namerno pogresnim tumacenjima da se usrece komsije i suprotno odobrenim radovima. Pa kad vec ruse da ne ruse rejting stranke na vlasti - ali inspektorka je toliko resena da srusi 100 godina staru kucu da ni SNS nece da je spreci.

  • jelena

    08:27 // 12. 3. 2022.

    Pa valjda prizemna kuca treba sa ima plocu i krov?! Kakvo je ovo izvzstavanje i fotografije koje je napravila komsinica... Zanimljivo: prvo GU za gradjenirastbo odobri plocu i krov (ljudima je ostao da kisne namestaj u kuci) a onda gradjevinska inspekcija koja je u ljubavi sa komsijama dodje da rusi to sto im je odobreno posto ima svoje tumacenje i ne gleda dokumentaciju. Bas zanimjivo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: