Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 1. 12. 2014.

| Društvo

Pribojska dobija asfalt tek naredne godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pribojska
Asfalt skinut - ostale rupe i blato, arhivska fotografija, foto: gocrvenikrst

Jedna od najdužih ulica u Nišu u naselju Branko Bjegović, koja spaja grad sa brojnim selima u okolini, od marta čeka asfalt, a trebalo bi da ga dobije tek u 2015. godini i to pod uslovom da ova ulica bude deo Programa izgradnje.

Ipak, ono što stanovnike ovog dela Niša najviše muči jesu blato i rupe koje su nastale nakon što je asfalt skinut, dok radovi, kako kažu meštani, tapkaju u mestu.

Asfalt skinut, otvori i po dva metra u dubinu na pojedinim delovima, neobeleženi, vrlo često nigde nikog od izvođača, a deonica je nešto kraća od 800 metara. Prilaz dvorištima je otežan, šahte vire, pri prvoj manjoj kiši automobili se glave, a pešaci propadaju u blato - pričaju nezadovoljni stanovnici Pribojske.

pribojska.jpg Pribojska postala problematična za meštane, arhivska fotografijaMeđutim, kako kažu u Direkciji za izgradnju grada rešenja za njihove probleme neće skoro biti. U ovom preduzeću objašnjavaju da su radovi obustavljeni u dogovoru sa građanima.

Meštani su tražili tražili da se pre asfaltnog sloja uradi atmosferska kanalizacija. Očekujemo da će izgradnja takve kanalizacije u navedenoj ulici biti u Programu izgradnje grada za narednu 2015. godinu - poručuju iz Direkcije.

Tek nakon usvajanja programa i dobijanja građevinske dozvole, kažu u Direkciji, moguće je prvo sprovesti javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg izvođača, a zatim krenuti i sa izvođenjem radova.

Rokovi za završetak rekonstrukcije nisu dati ni kada je ona započeta 24. marta ove godine, a o konačnim datumima se nisu izjašnjavali ni ovog puta u Direkciji.

Gradski Program izgradnje za narednu godinu još nije predstavljen javnosti, dok se završetak rekonstrukcije Pribojske ulice nalazi u istoimenom programu Opštine Crveni Krst. Opštinskim programom je planirano i obnavljanje elektroenergetske mreže u ovoj ulici, kao i izgradnja trotoara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • poverljiv izvor

    16:56 // 20. 2. 2015.

    Sta i direkcija zavlaci sa tom atmosferskom.Od toga nema nista niti moze da bude.Nek direkcija zavrsi humski kolektor sto je zapocela.To resava kanalizaciju u pribojskoj.Asfaltirajte vec jednom

  • zoran stankovic

    13:49 // 2. 12. 2014.

    sto ste koj moj skidali postojeci asfalt ako niste sposobni da uradite, ma da... sad cekate najpovoljnijeg izvodjaca da on resi stvar... za nikakav ... niste...

  • nislija

    10:30 // 2. 12. 2014.

    "Nećemo insistirati na roku nego na tome da se ovo uradi pošteno i ljudski" - rekao je Bulatović.
    Očigledno je, da je blato pošteno i ljudski.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: