Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 4. 5. 2023.

| Društvo

"Pričaonica" dostupna svake subote u Nišu - da deca razgovaraju

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
deca djaci KOSTA
Stručnjaci će razgovarati sa decom o problemima koji ih muče; Ilustracija; foto: A. Kostić

Kako bi pomogli deci da nauče da pričaju međusobno, traže pomoć, prihvataju razlike i slušaju jedni druge, Centar “Bina” iz Niša organizuje radionice “Pričaonica” svake subote od 13 sati. Novootvoreni cenar nalazi se pored Crkve Svetog Luke, a radionice su besplatne.

Radionice "Pričaonica" će voditi sociolozi, pedagozi i psiholozi koji će sa decom pre svega razgovarati, saslušati njihove probleme ili pitanja, radiće na njihovoj socijalizaciji i integraciji sa vršnjacima.

Duboko smo potrešeni ovom nezapamćenom tragedijom, i rešeni smo da uradimo nešto za našu decu i njihovu budućnost. Deca će se učiti veštinama komunikacije i u grupi će naučiti kako da se pričaju međusobno, prihvataju razlike i slušaju jedni druge. Želimo da im pomognemo da nauče kako da komuniciraju, da traže pomoć kada imaju problem, i da slušaju jedni druge - navode iz Centra.

Ističu da će deca moći da pričaju sa stručnjacima koji će im predočiti da nema nerešivog problema, a imaće priliku i da se druže sa svojim vršnjacima.

Jako stalo da osnažimo svu decu i mlade kojima je to potrebno. Posebno apelujemo na sve roditelje koji kod svoje dece primete uznemirenost zbog nedavnih događaja da sa njima pričaju i budu slobodni da nas kontaktiraju kako bismo što lakše, uz stručnu pomoć prevazišli sve probleme - dodaju.

Centar “Bina” nalazi se pored Crkve Svetog Luka, u ulici Vojvode Stepe broj 1, a prijavljivanje je obavezno i moguće putem telefona 060 6530 150 ili porukom na Fejsbuk ili Instagram profilu Centra. Radionice su besplatne za svu decu i mlade i održavaće se svake subote, počev od 6. maja, od 13 sati. Kako bi prilagodili sadržaj svima, biće formirane grupe prema uzrastu.

Oni pozivaju i psihologe, pedagoge i sociologe koji su voljni da se volonterski uključe, da daju svoj predlog i pomognu im u realizaciji "Pričaonice".

Centar za pomoć pri učenju “Bina” otvoren je sa namerom da pomogne deci u pripremi kontrolnih zadataka i završnih ispita, ali organizuju i kreativne radionice koje se služe pedagoškim aktivnostima kreiranim da uz kreativan pristup i kroz igru neposredno podstaknu intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj dece. Na njima se pospešuju logika, apstraktno mišljenje i kreativan pristup rešavanju problema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: