Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 28. 1. 2022.

| Društvo

Prihvatilište za odrasle u Nišu opremljeno ali nije otvoreno, u ledenim danima čeka na administraciju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
prihvatilište za odrasle
12 mesta u novom prihvatilištu; foto: V. P.

Iako je novo prihvatiliste u potpunosti opremljeno za socijalo ugrožene Nišlije kojima je potreban smeštaj tokom najhladnijih dana, ono još nije spremno da primi korisnike, jer se čeka na licence koje izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kažu iz Centra “Mara”. Kako su za nama najhladniji dani, iz Centra za socijalni rad kažu da niko sa evidencije socijalno ugroženih nije tražio novčanu pomoć.

Kao razlog za ranija kašnjenja iz Grada je rečeno da su sredstva iz projekta kasno legla i da će prihvatilište biti spremno za korisnike najkasnije krajem januara.

Januar uveliko prolazi, a najugroženiji građani moraće još da čekaju na otvaranje prihvatilišta, jer nisu dobijene sve potrebne licence za otvaranje.

Prihvatilište je u fazi otvaranja, biće brzih dana. Pripremljeno je i opremljeno, što se tiče Grada urađeno je sve. Nije otvoreno zbog nekih administrativnih stvari, licenci - kaže direktor “Mare”.

Licene se, kaže, odnose na dozvolu za otvaranje prihvatilišta, odnosno ispunjavanje normativa koji se tiču bezbednosti korisnika, a njih izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Oni kojima je u najhladnijim danima protreban smeštaj ili se nađu u nekoj neprilici i bez krova nad glavom, pomaže se novčanim sredstvima, jednokratnom pomoći Centra za socijlni rad.

Na njihovoj evidenciji je 11 osoba kojima tokom zime treba pomoć, ali kako direktor kaže niko od njih, a ni ostalih građana, se nije javljao.

Za sada i u toku hitnih mera intervencije nismo imali, verovatno zato što je malo toplije. Nišu je problem samo kad su ekstremno niske temperature i onda nam se javljaju ljudi za pomoć - kaže direktor Centra.

Podsetimo, Prihvatilište je najavljeno maja prošle godine, a kada će ono moći da primi korisnike iz Ustanove “Mara” nisu precizirali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MilosNis

    14:46 // 28. 1. 2022.

    Kad procitam direktor Mare kosa mi se podigne na glavi!

  • Nislija

    13:13 // 28. 1. 2022.

    Zuta podnamesnica upropastava sve cega se dotakne! Dno!

  • Luka

    11:13 // 28. 1. 2022.

    Protiv komaraca prskamo u oktobru, prihvatiliste cemo da otvaramo kada prodje mraz... i tako...

    • Ђраган Дилас

      12:51 // 28. 1. 2022.

      Да се склону у ладовину!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: