Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 23. 5. 2022.

| Društvo

Prijava građevinskoj inspekciji zbog gradnje parkinga pored škole u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
humanitarni parking2
U prijavi stoji da je gradilište nelegalno; foto: T. T.

Nakon što su bez prethodne najave i obezbeđivanja prostora, nastavljeni pripremni radovi na izgradnji humanitarnog parkinga pored OŠ “Sveti Sava”, niškoj građevinskoj inspekciji podneta je prijava “nelegalnog gradilišta”, koje po mišljenju roditelja krši Zakon i ugrožava bezbednost dece.

Prošle nedelje mašine privatnih firmi ponovo su ravnale i pripremale teren za ranije najavljenu izgradnju humanitarnog parkinga, kojoj se protive roditelji učenika koji pohađaju OŠ “Sveti Sava”, zbog mogućeg zagađenja.

Kako se može videti i na terenu, gradilišna tabla nije postavljena, a gradilište nije obezbeđeno, pa deca neretko pretrčavaju preko gradilišta. humanitarni parking Roditelji upozoravaju da gradilište nije obezbeđeno; foto: J. J.

Ti pripremni radovi obuhvataju čišćenje terena, iskop i odvoz viška materijala, ravnanje i nabijanje slojeva. Navedeno gradilište nije obezbeđeno u skladu sa Zakonom. Ne poseduje gradilišnu tablu, obaveznu prema pravilniku o izgledu - piše u prijavi.

U prijavi koja je podneta, apeluje se na Građevinsku inspekciju da izvrši nadzor nad radom investitora, izvođača i ostalih učesnika u izgradnji tog “nelegalnog objekta”, kao i da se izvrši pregled projektne dokumentacije.

Kako se radi o gradilištu u neposrednoj blizini osnovne škole, očekujemo hitnu reakciju nadležnih službi, kako se ne bi desile neželjene situacije vezane za bezbednost dece i njihovih roditelja na ovom nelegalnom gradilištu - navode u prijavi.

Inače, roditelji još čekaju na odgovor i reakciju Ministarstva obrazovanja koje su pozvali da se uključi u rešavanje ovog problema. Kako su ranije isticali, nisu protiv izgradnje humanitarnog parkinga, već protiv lokacije u blizini škole gde će deca biti ugružena zbog zagađenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lana

    22:46 // 24. 5. 2022.

    da se ti roditelji malo vise bave svojom decom,a ostave politiku. Da je drugacije znali bi da za pripremne radove nije potrebna gradjevinska dozvola

    • realista

      09:30 // 25. 5. 2022.

      a da se Vi malo razumete u struku znali bi da je i te kako potrebna! sta ce se desiti ako kamion koji vrsi pripremne radove ne daj boze nekoga povredi, da ne kazem zgazi?! zato je i potrebna dozvola, da bi se gradiliste propisno obelezilo i OBEZBEDILO! a kao sto vidite ovo se radi na divljaka i na finjaka, prvo su postavili bandere, pa ce malo pripremni radovi, pa rekonstrukcija ulice kao maska...

  • Naissus

    18:55 // 24. 5. 2022.

    Idealno mesto za park. Ali, "Nislije" sa po 3 besna vozila "nemaju di da se stavu" pa mora da im se obezbede parking mesta ....

    Svi koji bi na lokalne izbore prave istu gresku kao i sa republickim izborima. Ovakva vlast se rusi na ulici a ne na izborima. Ovi su vec pokrali te izbore, samo ce listu da koriguju i da je na kraju objave. Vec su uradili to isto, zadnji put

  • Aca

    12:27 // 24. 5. 2022.

    Pa nasusna potreba za parkingom.Izdobijali dzabe stanove, voze pi dvoje auta Nema mesta gde da se parkira.Takvi su pojeli drzavu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: