Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 4. 5. 2015.

| Društvo

Prijava za domaćine volonterima iz inostranstva

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
AIESEC.jpg
Pravo prijave imaju zainteresovani svih uzrasta (foto: aiesec.org.rs)

Zainteresovane Nišlije koje žele da upoznaju nove kulture tako što će u svoj dom na 3 ili 6 nedelja primiti studente volontere iz Italije, Rusije, Tunisa, Grčke i Turske mogu da se prijave na program "Global Host".

Ovi volonteri dolaze u Srbiju da bi radili u osnovnim, srednjim školama, bolnicama, a osim u Nišu, biće angažovani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Valjevu.

Članovi AIESEC-a pozivaju Nišlije da se prijave uz poruku da ne moraju da putuju da bi doživeli nešto novo i da programom "Global Host" žele da razbiju stereotipe.

Svi znamo da su stanovnici Italije i Grčke često okarakterisani kao glasni, muškarci kao mamini sinovi, a žene kao tatine ćerke, za Turke često kažu da im je jedina opsesija da kupe novi "mercedes", a za Ruse da nemaju baš neki humor i često vole da popiju. Međutim, koliko smo mi zaista upoznati sa ovim kulturama? Koliko smo spremni da ih otkrijemo u potpunosti? - kažu u AIESEC-u.

Kažu da će domaćini ovim volonterima dobiti bogato iskustvo, ali i šansu da i sami odu na volontersku praksu u inostranstvo.

’’Global Host’’ program u Srbiji se sprovodi drugi put i podrazumeva obezbeđivanje mesta za boravak studentima koji iz raznih zemalja sveta dolaze u našu zemlju na volontersku praksu.

Do sada je u ovom programu učestvovalo više od 30 ljudi iz Srbije koji su upoznali predstavnike više od 10 kultura i tradicija, stekli vredna prijateljstva i usavršili strani jezik.

Oni koji žele da budu domaćini mogu da se prijave popunjavanjem onlajn formulara na sajtu AIESEC-a gde mogu saznati i više detalja.

’’Global Host’’ program podrazumeva obezbeđivanje mesta za boravak studentima volonterima koji dolaze iz raznih zemalja na volontersku praksu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: