Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 13. 5. 2011.

| Društvo

Prijava za legalizaciju objekata

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – U Leskovcu je za legalizaciju prijavljeno više od 8.000 stambenih objekata, saopštavaju iz Gradske uprave za komunalno-stambene i građevinske poslove.

Ako zakon bude dosledno poštovan, trebalo bi da bude rešen status nekoliko gradskih kvartova, kao što je naselje Slavko Zlatanović, gde je vladao “ubranistički haos”, jer su bez dozvole podignuti brojni stambeni objekti u poslednjih dvadesetak godina.
Gradska uprava za komunalno-stambene poslove i urbanizam uspela je da legalizuje samo oko 500 objekata, a kada vlasnici uplate odgovarajuću nadoknadu za uređenje građevinskog zemljišta biće legalizovano još 500 objekata.

Prema rečima Jadranke Miljković, načelnice Gradske uprave za komunalno-stambene poslove i urbanizam, po pravilniku koji važi od 17. aprila, naknadno prijavljivanje legalizacije objekata nije moguće.

- Posebna umanjenja nadoknade za legalizaciju predviđena su za vlasnike kojima je to jedini objekat u gradu i ako se ne nalazi u tzv. ekstra i prvoj zoni – precizira Miljkovićeva.

Sudeći po procenama urbanista, mali broj “divlje” sagrađenih objekata u Leskovcu biće porušen, jer se ne uklapaju u generalni urbanistički plan.

Najveći broj tako sagrađenih stambenih objekata davno je priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, imaju struju i vlasnici uglavnom redovno plaćaju sve komunalne izdatke po računima koji redovno upućuju ovdašnja javna i javno-komunalna preduzeća. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: