Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 5. 2. 2015.

| Društvo

Prijave za 19. Zimski uspon na Trem

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Trem.jpg
Zimski uspon na trem jedna je od najmasovnijih planinarskih akcija

Jedna od najmasovnijih republičkih planinarskih akcija "Zimski uspon na Trem" biće održana u subotu 21. februara. Iz niškog Planinarskog kluba "Železničar" pozivaju učesnike da se prijave.

Nakon okupljanja u Donjoj Studeni u petak 20. februara, narednog dana, posle prijava u "Štabu akcije" u Domu kulture, prva grupa krenuće na stazu u 7 sati.

Oni koji će u Donju Studenu organizovano doći autobusima, na uspon polaze kao druga grupa u 8 sati.

Do vrha Trem, koji se nalazi na 1.810 metara nadmorske visine, stiže se stazom od 13 kilometara kroz Donju i Gornju Studenu, preko izletišta Bojanine vode, izvorišta Ljubina česma, prevoja Devojački grob i grebena Suve planine.

Organizatori skreću pažnju učesnicima akcije da se pridržavaju uputstava vodiča.

Svi učesnici moraju imati osnovnu planinarsku opremu za zimske uslove i dobru fizičku kondiciju. Prilikom kretanja grebenom Suve planine, najstrože je zabranjeno približavanje ivici grebena, zbog postojanja „streha“ i opasnosti od pada - upozoravaju iz PK "Železničar".

Posle kraćeg zadržavanja na vrhu i fotografisanja, planinari će krenuti nazad u Donju Studenu. Posle ručka u 18 sati i dodele zahvalnica i pehara u 19 sati, biće organizovan i kulturno-zabavni program.

Za one koji su u Studeni ostanu do nedelje, u 8 sati će biti organizovan uspon na Mosor na visini od 985 metara nadmorske visine stazom dužine 4,5 kilometra.

Zainteresovani mogu da se prijave na redovnim sastancima kluba "Železničar" ili telefonima na brojeve 063/880-6114 i 063/414-836.

O detaljima o cenama noćenja, ručka i prevoza možete se informisati na Fejsbuk događaju PK "Železničar".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: