Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 11. 11. 2020.

| Društvo

Prijave za “KreNI” u toku - neke od tema konferencije su robotika, blokčejn i virtuelna realnost

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Konferencija KreNI 2020
Robotika, virtuelna realnost i blokčejn tehnologija neke od tema ovogodišnje konferencije; ilustracija: Mladi ambasadori;

Izabrane polaznike konferencije KreNi očekuje rad na mapiranju i razvoju rešenja za izazove koje primećuju u svom okruženju, kažu organizatori iz Mladih ambasadora. Planiraju da učesnici od 27. do 30. novembra rade sa svetskim ekspertima, od kojih će sticati nova znanja i iskustva i sa kojima će deliti svoje ideje i razvijati rešenja za digitalni razvoj Niša.

Organizatori pozivaju da se na konferenciju prijave svi kreativni i inovativni mladi ljudi koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu i koji su entuzijastični i hrabri i žele da oblikuju digitalnu budućnost Niša.

Tema ovogodišnje konferencije je „Digital disruption“ - bavićemo se promenama koje tehnologije poput virtuelne realnosti, robotike, blokčejna, gejminga, virtuelnog dizajna, data science, IoT donose tradicionalnom shvatanju privrede i društva. Pričaćemo o pozitivnim promenama i benefitima koje ove tehnologije sa sobom donose u oblastima poput zdravstva, obrazovanja, ekologije, kulture ili saobraćaja - najavljuju organizatori.

Učešće na konferenciji je, kažu organizatori, besplatno ali je potrebno popuniti i poslati prijavni formular najkasnije do 20. novembra, a više informacija su na sajtu festivala.

KreNI organizatori opisuju kao prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta, a zasniva se na kreativnosti mladih i njihovom angažovanju u društvu.

Rešenja za gradske izazove pokrivaju različite teme - od zelenih fasada na zgradama u Nišu, aplikacija za cirkularnu ekonomiju, drvenih kućica za ulične prodavce, prenamenu odmarališta u gradu, podrške mladim muzičarima ili promociju biciklizma, aplikaciju za komunalne probleme - kažu Mladi ambasadori.

Festival organizuju Mladi ambasadori u partnerstvu sa Švedskim institutom u Stokholmu, Ambasadom Švedske u Beogradu i Naučno-tehnološkim parkom u Nišu, a prijatelji konferencije su Ambasada Portugala, Ambasada Izraela, Italijanski i Francuski institut, Austrijski kulturni forum i Erste banka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: