Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 17. 12. 2021.

| Društvo

Prijave za najviše priznanje Grada Niša otvorene do 24. decembra

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
nagrada 11 januar
Nagrada se sastoji se od statuete "Oslobodiocima Grada Niša"' i novca; foto: V. Keser

Kandidate koji bi dobili najviše javno priznanje Grada Niša, nagradu “11. januar”, građani, udruženja, ustanove i institucije mogu predložiti do 24. decembra.

Priznanje se može dodeliti istaknutom pojedincu ili pravnom licu iz Niša, za izuzetna dostignuća koja afirmišu grad u privrednim, društvenim i drugim oblastima, a sastoji se iz statuete “Oslobodiocima Grada Niša” i novca.

Neki predlozi su se već čuli i pre raspisivanja javnog poziva. Predsednik Skupštine Niša Boban Džunić je najavio da će predložiti nekadašnjeg fudbalera Radničkog i selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

S druge strane, niška humanitarka Marina Adamović je za to priznanje predložila upravo Džunića, kao i gradonačelnicu Draganu Sotirovski, poslanicu Jelenu Žarić Kovačević i odbornika Zvezdana Milovanovića.

Kako je istakla, njihov uspeh je što su napredovali na pozicijama u Srpskoj naprednoj stranci, a njen uslov je da novac od nagrade usmere "Banci dobročinstva".

Prošlogodišnji dobitnici su ekonomski istoričar i publicista Novica S. Ranđelović, direktor Ecotradebg iz Niša Miloje Branković, muzička grupa Lutajuća srca, Dom zdravlja Niš, a posthumno je odlikovan i anestetičar Kliničkog centra Saša Seferović.

Predlozi se podnose u pisanoj formi, sa obrazloženjem dostignuća, a uz to se prilaže i radna biografija kandidata, dva primerka publikovanog dela, CD ili DVD, planovi, projekti, kritike, stručna mišljenja ili odgovarajuća dokumentacija ako nije moguće dostaviti delo.

Svi zainteresovani predloge mogu poslati na adresu niške Skupštine, sa naznakom ”Za Komisiju za nagrade Grada Niša” ili na mejl [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    06:09 // 18. 12. 2021.

    Samo ON, Prvorodjeni dostojan je svih nagrada ! Ne pravite sebi probleme, sve plakete,sme da primi sveznajuci, svemoguci, jedini koji valja od svih Srba... Prvorodjeni, Mesija, Objedinitelj svih bozanstava, Stvoritelj...

  • petar

    18:45 // 17. 12. 2021.

    2.predlog
    Igor Novaković takođe pametan ima genijalne ideje,jedna je rušenje Kalče,Dačićev miljenik,znači ispunjava sve uslove.

  • petar

    18:41 // 17. 12. 2021.

    Imam dva predloga:
    1.predlažem DZunića za nagradu ako nije u zatvoru,neka primi bar nagradu,lep,pametan,lepo se nosi član je SNS dakle ispunjava sve u

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: