Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 10. 10. 2023.

| Društvo

"Prijavi problem": Nišlije se tradicionalno žale na smeće, trotoare, parking, ali i na "prašumu"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
prijavi problem (1)
U Duvaništu ništa novo; foto: čitalac

Nišlije se preko aplikacije “Prijavi problem” i dalje najčešće žale na prepune kontejnere, smeće oko njih i divlje deponije. Među problemima koji muče građane su i nedostatak parking mesta, raskopane ulice i trotoari, ali i “prašuma” koja raste u Prvomajskoj ulici.

prijavi problem (3) Đubre svuda "preliva"; foto: čitalac Iako iz JKP Mediana pokušavaju da očiste smeće iz jednog dela naselja, ostali stanovnici Duvaništa javljaju da “tradicionalni” problem u Nišu radnici ne mogu da savladaju. Stanovnici ulica Ktitor i Majakovskog kažu da i kod njih đubre “preliva”.

Nadam se da će neko da se posrami kad vidi ovo, da će neko doći da odradi svoj posao - kaže čitalac.

prijavi problem (8) "Odneli jedan kontejner"; foto: čitalac Na smeće se žale i u centru Niša, stanari zgrada u ulici Generala Milojka Lešjanina kažu da divlju deponiju niko ne sklanja već mesec dana i da su za to vreme ostali bez jednog kontejnera.

Smeće niko ne rešava, jedino su odneli jedan kontejner, tako da umesto četiri, sada imamo tri kontejnera za šest ulaza - piše čitalac.

prijavi problem (7) Vetar nosi đubre u Štrosmajerovoj; foto: čitalac Stanari koji žive u Štrosmajerovoj ulici, blizu OTC-a kažu da godinama imaju problem sa velikom količinom đubreta koje raznosi vetar.

Žitelji ove ulice godinama nisu videli radnike Mediane iako se ulica nalazi na samo 500 metara od njihove upravne zgrade i na samo 5 minuta od centra grada. Više puta sam prijavljivao probleme sa rastinjem i đubretom u ulici, ali nisam naišao na razumevanje nadležnih - kaže čitalac.

prijavi problem (9) "Prašuma" u Nišu; foto: čitalac Na ulazu u Prvomajsku ulicu iz Dušanove, kako kažu čitaoci Južnih vesti, raste “prašuma”.

Dužinom od 20 metara na delu trotoara gde bi trebalo da bude pokosena zelena površina nikla su kisela drveća, bršljen, koprive koje nadkrivaju i sam trotoar i krošnje drveća - javlja čitalac.

prijavi problem (11) Problemi i u Učitelj Tasinoj; foto: čitalac Ulica Učitelj Tasa već neko vreme stoji raskopana, kolovoz i trotoari su puni rupa, a građani kažu da osim automobila koji jedva prolaze i dižu prašinu, poseban problem imaju oni koji kolicima treba da prođu trotoarom.

Građani se žale i na nedostatak parking mesta u krugu Elektronske industrije, kažu da se trotoari koriste za parkiranje automobila pa pešaci ne mogu bezbedno tu da prođu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    13:30 // 11. 10. 2023.

    Evo, ja se ne žalim nego hvalim, ispred ulaza imam čak i više nego što mi treba kakicu od konjića. Preimenovaću se u Srećko.

  • Naissus

    22:39 // 10. 10. 2023.

    Vi narode zaista imate velika očekivanja kad očekujete, od ljudi koji najobičnije kante za smeće ne mogu da postave, da očiste deponije i srede grad. Stvarno polažete neverovatno velike nade u ovu nesposobnu gradsku vlast i njihove još nesposobnije javne službe

  • Srba

    21:45 // 10. 10. 2023.

    A, zašto se žale?? Oni sami su izbacili svo to djubre i napravili taj svinjac. Sad čekaju neko drugi da im čisti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: