Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 18. 12. 2023.

| Društvo

“Prijavi problem”: Rupe, asfalt, ali i neredovne autobuske linije smetaju Nišlijama

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Prijavi problem
Ulica Dušana Životića u naselju Čalije; foto: čitalac

Da se Niš i dalje suočava sa infrastrukturnim problemima ponovo svedoče nezadovoljni građani, koji na aplikaciji "Prijavi problem" Južnih vesti upozoravaju na probleme udarnih rupa, deponija, neasfaltiranih ulica, ali i neredovnih autobuskih linija. Ističu da su ovi problemi postali njihova svakodnevna stvarnost, koja zahteva hitno rešenje.

U Ulici Dušana Životića, za koju žitelji kažu da je najstarij u naselju Čalije više nije asfaltirana, čime postaje jedina neasfaltirana ulica u tom delu naselja.

Dok se drugi sugrađani raduju čistim izlazima iz svojih ulica, Čalijci izlaze isprskani blatom i prljavih cipela - navode ovi građani.

Prijavi problem Ulica Ruža u Čalijama; foto: čitalac Njihove komšije iz Ulice Ruža kažu da u njihovoj ulici od 2005. godine fali 80 metara asfalta, te da se zbog rupa koja su nastajale postala nepristupačna za kamione JKP Medijane koji odvoze smeće, dok putnička vozila jedva prolaze između parkiranih automobila. Situacija je postala nepodnošljiva, kažu, a obećanje asfaltiranja već godinama nije ispunjeno. Zbog toga kažu da posle svake kiše autobus čekaju u blatu. Prijavi problem (6) Ulica Ruža; foto: čitalac

Prijavi problem (1) Prvomajska ulica u naselju Gabrovac; foto: čitalac Kada govore o nefunkcionalnim ulicama, stanovnici Gabrovca, kažu da ni nakon pola godine otkako su završeni radovi na uvođenju kanalizacije nisu dobili novi asfalt na ulicama, kažu građani i dodaju da nisu dobili ni alternativna rešenja poput rizle.

Ulica je veliki problem kako za decu koja hodaju tom ulicom, tako i za vozila pošto su bageri i kamioni iskopali bukvalno svaki metar ulice. Blato je svuda. To su krateri, rupe, kamenje. Katastrofa - prijavljuju građani.

Prijavi problem (3) Ulica Vase Pelagića; foto: čitalac Na delu zelene površine gde prolaze pešaci zgrada u Ulici Vase Pelagića u blizini kružnog toka sa Bulevarom svetog Pantelejmona, sada su blato i kaljuga, a stanari kažu da su razlog nesavesni vozači, koji “nekadašnju” zelenu površinu koriste da skrate put do svojih parking mesta.

Prijavi problem (2) Bubanjski heroji; foto: čitalac Stanari Bubanjskih heroja u Nišu ističu i problem šahte koja se odvojila od zemlje, usled jakih kiša, te upozoravaju nadležne da se šahta nalazi u neposrednoj blizini dečijeg mobilijara.

Prijavi problem (5) Učitelj Milina; foto: čitalac Višegodišnji problem stanara Ulice Učitelj Milina je udarna rupa, za koju kažu da je svakoga dana dublja i veća, te predstavlja opasnost za vozače, ali i pešake.

Naročito je opasno tokom kišnih dana kada je neprimetna zbog i inače neravnog kolovoza. Ogroman broj vozila koji prolazi ovom ulicom, naročito vozači sa malo težom nogom na gasu, ima realnu šansu da ostane bez točka - kažu ove Nišlije.

O deponijama širom Niša pisalo se i prethodnih nedelja, a jedna takva nalazi se u Ulici Čarnojevića u blizini lokalnog supermarketa. Ističu da osim JKP Medijane, krivicu snose i nesavesni stanari te ulice i prolaznici i dodaju da je dolazak do kontejnera postao poligon sa preprekama.

Dolazak do kontejnera ume ponekad da nalikuje i na poligon sa preprekama nalik nekom od adrenalin parkova, pa ćete često videti male bakice kako dođu do samog kontejnera i usled nemogućnosti da zaobiđu poligonske prepreke od blata, često ostave svoje kese sa smećem na bezbednoj lokaciji tik uz sami kontejner. Ima tu i onih stanara koji kabasti otpad ostave uz kontejner, sakupljača sekundarnih sirovina koji nakon što sakupe neophodno, izbačeni sadržaj obično i ne vrate natrag. Ovo je problem koji se već dugo ponavlja i često sebi postavim pitanje, nisu li ti kontejneri mogli biti postavljeni na ulazu u parking - kaže stanar.

Žalili su se građani i na nepoštovanje reda vožnje na liniji Železnička stanica - Bulevar svetog Pantelejmona, ali i na to da kako se naselje proširilo pojavila se potreba za većim brojem autobusa koji će češće prevoziti putnike na toj relaciji.

Nepoštovanje reda vožnje na liniji Železnička stanica-Bulevar svetog Pantelejmona je svakodnevna pojava i za to niko ne snosi posledice osim građana koji koriste prevoz na Naselje se proširilo a broj polazaka je ostao isti, čak i sada kada je proširena linija za dva polaska prema Čalijama. Kada zovemo Direkciju za prijavu problema niko se ne javlja. Autobusi prepuni, polasci se preskaču, putnici su u obavezi da plaćaju kartu i čekaju na stanici po pola sata i niko ne odgovara za to. Hoće li se nekad rešiti problem prevoza u Nišu - pitaju ove Nišlije.

Prijavi problem (4) Sindikalni stanovi; foto: čitalac Još jedan od problema koji ističu građani su neuređeni trotoari u Ulici Sindikalni stanovi, zbog čega, stanari tvrde da su pešaci u svakodnevnoj opasnosti.

Oni kažu da su svakodnevno svedoci mogućih saobraćajnih nezgoda, te smatraju da bi trebalo da reše problem što pre, najviše iz razloga što je ulica postala veoma prometna.

Dok građani konstantno ističu komunalne probleme sa kojima se svakodnevno susreću, iz Grada Niša kada govore o komunalnih delatnosti tvrde da su njihove aktivnosti iz godine u godinu na višem nivou.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    16:05 // 19. 12. 2023.

    Gradske autobuske linije-KATASTROFA već godinama. Treba dodati još polazaka/odlazaka na svim linijama. Mnoge prestaju sa radom oko ponoći. Razmislite malo u odnosu na to koliko ljudi počinje da radi izuzetno rano, ili završava vrlo kasno kod privatnika i robovlasnika (po fabrikama). Kako od/do kuće?? Pešaka sa Ledene Stene do, recimo, Duvaništa, Pantaleja, NB, Čalija….?

  • Marko

    15:33 // 19. 12. 2023.

    Ulica Nikole Koleta Rašića je isto neasfaltirana ali nema ni pomena da će nekad biti.

  • Dragan

    16:39 // 18. 12. 2023.

    Vasa sreca sto vam nisu dirali ulicu. Sta pipnu i urade to postaje katastrofa. Pogledajte rekonstruisane ulice, skolski primeri kako ne treba raditi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: