Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 29. 1. 2024.

| Društvo

"Prijavi problem": Šahta bez poklopca, ulica nebezbedna za pešake i smeće u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
prproblem 3
Stanovnici Duvaništa zabrinuti da će se neko dete povrediti; foto: čitalac

Šahta bez poklopca, napušteni automobil, ulegnuća na trotoaru, divlje deponije i trule grane koje “prete” da će pasti na prolaznike - neki su od problema na koje građani Niša ovih dana ukazuju preko aplikacije “Prijavi problem”.

prproblem 9 foto: čitalacU nekim delovima grada suve grane su već pale i to na sam parking, dok u drugim “prete”, kaže građanin, da će pasti.

Drvo iza zgrade u Rentgenovoj 19 je puno grana koje nisu naivne što se debljine tiče i koje su polomljene i vise na njemu. S obzirom na to da je drvo jako staro i trulo, pitanje je trenutka kada će, nakon malo jačeg vetra, neka od tih grana pasti na nekog od prolaznika ili automobile koji budu parkirani ispod njega - piše čitalac.

prproblem 1 foto: čitalacStanovnici naselja 9. maj žale se na nesiguran prolaz za pešake na putu koji prolazi ispod nadvožnjaka na ulazu u naselje.

Put ne sadrži obezbeđen prolaz za pešake. Prolaz za pešake nije zabranjen i onemogućen bilo kakvom fizičkom barijerom. S obzirom na tako nesiguran prolaz za pešake, deca iz naselja 9. maj koja pohađaju OŠ “Bubanjski heroji” (deo škole koja se nalazi u naselju Milka Protić) idu u školu gradskim prevozom. Time se deca onemogućavaju da pešače do škole - navodi meštanin.

prproblem 8 foto: čitalacDodaje da problem imaju i stanovnici naselja Milka Protić, jer tamo ima dosta stanara koji idu u nabavku u 9. maj jer nemaju dragstore. Kada padne kiša, kaže, prolaz za pešake je moguć samo u ribarskim čizmama.

Pre nekoliko godina su uklonjeni semafori za kretanje vozila u oba pravca, a oni su bili jedino obezbeđenje za sigurniji prolaz pešaka - ističe čitalac.

prproblem 10 foto: čitalacŽitelje Novog Sela muči i čopor pasa kod okretnice na poslednjoj autobuskoj stanici.

U više navrata stanovnici Duvaništa, zabrinuti da se neko dete ozbiljno ne povredi, slali su fotografije šahte koja nema poklopac, a koja se nalazi u neposrednoj blizini dečijeg igrališta.

Šahta bez poklopca već danima stoji pored igrališta i dečijih mobilijara u ulici Ktitor u Duvaništu. Obavešteni su JKP Naissus, Opština Medijana, kao i komunalna milicija, koja je samo postavila traku. Opština je na to odgovorila da je vlasnik šahte obavešten i da treba da ispravi nedostatak - tvrdi građanin.

prproblem 5 foto: čitalacSmeće tamo gde mu nije mesto - problem je na koji Nišlije i dalje ukazuju. Ovog puta, reč je o lokacijama oko stadiona “Čair”, u Zoninoj ulici, na ulazu i na groblju u Knez Selu.

Postoji jedan kontejner na celom groblju u Knez Selu koji ne može ni da se otvori, tako da je smeće svuda oko njega. Treba makar zameniti kontejner, a bilo bi lepo dodati još jedan - navodi meštanin Knez Sela.

prproblem 4 foto: čitalacMeštane Rujnika muči put do sela, za koji kažu da je uništen prilikom postavljanja kanalizacije, pešačka staza duž Bulevara dr Zorana Đinđića gotovo cela je neravna i u rupama, kaže građanin, dok drugi ukazuju na neregistrovane i napuštene automobile u Nikole Uzunovića, kao i na to da skoro godinu dana nedostaje pola “ležećeg policajca” u Trupalu i to blizu osnovne škole.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    20:37 // 30. 1. 2024.

    Do izbora su nešto i radili. Kako su prošli izbori, ništa ne rade. I tek neće da rade. Odradiće deo nečega (tamo gde će da dobiju glasove) pred prolećne izbore i to je TO. Živi bili pa videli

  • Pitam se

    06:57 // 30. 1. 2024.

    Bace ti sa zgrade dasku na krov, polome crepove, prijavis komunalnoj policiji, komunalnoj inspekciji, profesionalnom upravniku i niko nije nadlezan. Zbog cega postoje?

  • Sale

    01:30 // 30. 1. 2024.

    Za smece i pse lutalice samo mozemo sami sebe da krivimo. To nam bijedan politicar nije rekao da bacamo ili napustamo.To je nas juznjacki mentalitet a vi se ljutite koliko hocete.U nasoj zgradi u sirem centru zive uglavnom visoko obrazovani ljudi i redovno jedna grupa uvece baca smece sa balkona na ulicu,pljuju u liftu,bacaju smece po hodicima itd.To im nije doslo iz BG skupstine nego iz kuce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: