Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 14. 11. 2023.

| Društvo

“Prijavi problem”: Smeće i neispravna ulična rasveta najviše muče Nišlije

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
problemi 20
"Od deponije do parka"; foto: čitalac

Nezavršeni radovi na strujomerima zgrade zbog kojih stanari smatraju da su nebezbedni, udarne rupe, divlje deponije, napušteni psi, ulična rasveta koja ne radi, nebezbedni dečiji mobilijar, napušteni automobili - ponovo su neki od problema koje Nišlije prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem”.

problemi 17 foto: čitalacNajviše je proteklih nedelja primedbi bilo na račun smeća i divljih deponija širom Niša. Građani apeluju na JKP Mediana da bolje radi svoj posao, ali i na sugrađane da se ponašaju odgovorno i ne bacaju smeće tamo gde mu nije mesto.

Ugao Patrisa Lumumbe i Naserove ulice ponovo krasi deponija ispod samih prozora. Ne zna se ko je gori, Mediana koja samo ofrlje pokupi smeće ili nevaspitani građani koji bacaju smeće gde god stignu. "Elitni" deo grada guši se i davi u smeću, oko kontejnera, između zgrada, na zelenim površinama, kese na sve strane - piše Nišlija.

problemi 18 foto: čitalacSmeća ima, kako javljaju čitaoci, kod pešačkog mosta, sa nenaseljene strane Bulevara Svetog Pantelejmona, na groblju u Brzom Brodu, u Drainčevoj ulici, na prostoru za koji je najavljeno da će postati park, a koji je sada divlja deponija, kao i u Dravskoj na Bubnju.

I ulična rasveta problem je u nekim delovima Niša - u Ulici Vase Pelagića, u Ktitoru, kao i na Vizantijskom bulevaru između pojedinih zgrada. Negde, ipak, ulične svetiljke rade i tokom dana.

Somborski bulevar, rasveta svetli preko dana, a zimi je gase i kada se deca vraćaju iz škole nema rasvete - piše čitalac.

Screenshot 2023-11-14 at 13.21.38 foto: čitalacJedan od prijavljenih problema je i bezbednost stanara jedne zgrade, koji tvrde da su platili popravku strujomera, a da radovi nisu završeni i da se ljudi koji žive u objektu osećaju nebezbedno.

Nišlije se žale i na to da je trotoar u Ulici Nade Tomić blokiran automobilima i da majke sa kolicima jedva prolaze, a meštani Donje Vrežine da se duž trotoara “vuku” po betonu kablovi od bandere.

problemi 21 foto: čitalacRoditelji učenika Osovne škole “Sveti Sava” pitaju druge roditelje i nesavesne građane zašto se parkiraju u samom dvorištu škole, a stanari Bulevara Nemanjića mole vlasnika napuštenog džipa koji, kako kažu, godinama tu stoji neregistrovan i zauzima mesto.

Na spisku problema su i napušteni psi u Naselju 9. maj, kao i mobilijar za decu u Knjaževačkoj, iza zgrade broj 158, za koji građani kažu da je nebezbedan za mališane i da iz zemlje vire šrafovi i gvožđe.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    13:06 // 15. 11. 2023.

    Ova varoš je prestala da bude Grad zahvaljući dolascima mr Simonovića, dr Perišića, penz podoficira Bulatovića i na kraju Sotirovske. Grad Niš ima u okviru Gradske uprave Sekretarijat za lokalnu poresku administraciju: uredno predviđen sistematizacijom i prostorije za rad! Sve ima, a ništa ne radi. Provereno-lično. Već treću-četvrtu godinu ne mogu da dokučim koliki porez na imovinu moram da platim

  • Torpedo

    22:01 // 14. 11. 2023.

    " Nislije" ??? Nema takvih, ima stanovnika Nisa ! Oni sa domacinskim vaspitanjem, kulturom zivljenja ovo ne bi radili ! Sto je najgore, bacaju gde stignu a onda kukaju i slikaju, kako su to neki drugi uradili !

    • Stari Nišlija

      22:57 // 14. 11. 2023.

      Ima leka! Komunalci u civilu na ulice, pa za pljuvanje na ulici 25 hiljade, za bacanje koje čega 50, za odlaganje smeća van kontejnera 70, kroz prozor 100. Za ponovljeni prekršaj x2. Bili bi Singapur za 10 dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: